Chutný džem z marhúľ bez cukru - výroba džemu na zimu podľa domáceho receptu.

Tento recept na výrobu marhuľového džemu bez cukru je veľmi vhodný na prípravu na zimu, pretože uprostred konzervovania budete potrebovať veľa cukru, aby sa kompóti ukázali, a džem ... a varenie podľa tohto receptu ušetrí rodinný rozpočet a kvalita zozbieraného produktu netrpí. Naopak, ukazuje sa, že ide o vynikajúci prírodný produkt.

Zloženie: marhule

Marhuľový džem bez cukru je dobre skladovaný a môže byť použitý v zime na akýkoľvek druh pečenia a vareniki varenia.

A tak, ako urobiť džem bez cukru - prírodné, hrubé a chutné.

Marhule na takýto džem by sa mali použiť po dozretí a dokonca aj po prezretí poškodených.

Potom opláchnite ovocie a nechajte ho vypustiť všetku vodu.

Potom sa kosti odstránia, ošúpané marhule sa rozomelú (v mlynčeku na mäso alebo v mixéri) a umiestnia sa do nádoby na varenie.

Teraz pridajte malé množstvo vody a začnite variť.

Pri malom ohni za pravidelného miešania varte marhuľový džem v malých porciách (vložte do kuchynského náčinia tak, aby bolo dno zakryté) až do úplného varenia.

Skontrolujte pripravenosť nasledovne: ak kvapkáte kvapku na studený povrch misky, chvíľu počkajte a zistite, či sa kvapka nerozšírila a neuchováva partiu, to znamená, že marhuľový džem je pripravený.

Doteraz zaseknutýhorúce, zabalte do teplých a suchých pohárov, uistite sa, že sú 2 cm pod krkom.

Dobre udržiavaný marhulový džem na chladnom mieste. Jam vyrobený podľa tohto domáceho receptu môže byť použitý aj na výrobu niektorých omáčok. No, ak nie je túžba variť, potom v zime večer môžete len piť čaj s lahodnou hustou marmeládou a cookies.