Chutné tekvica jam s oranžovou rýchlo a chutné

Domáca tekvicová marmeláda s pomarančom sa získava v krásnej teplej farbe a zahrieva svojou šialene voňavou sladkosťou v chladnej zime. Navrhovaný recept sa skladá z jednoduchých, ale užitočných produktov, ľahko sa pripravuje a je dobre skladovaný.

Zloženie: pomaranč, voda, cukor, tekvica Čas na záložku: Jeseň

Krok za krokom je sprevádzaný fotografickými obrázkami, kde môžete jasne vidieť, čo a ako by malo vyzerať počas varenia.

Na jeden liter džemu budú potrebné tieto zložky:

1 oranžová;

500 gramov tekvice;

2 šálky cukru;

2 litre vody.

Ako variť tekvicový džem s pomarančom doma

\ t

Vezmite tekvicu a nakrájajte ju na malú kocku.

Môže byť použitý ako čerstvý, tak aj predtým zmrazený. Dajte kúsky do trojlitrovej panvice.

Odlúpnite oranžovú. Jemne nakrájame a pridáme do tekvice. Veľkosť kusov je viditeľná na fotografii.

Ak sa vám páči horkosť, musíte pridávať pomaranč alebo citrón na strúhadle.

Naplňte obsah nádoby studenou vodou a umiestnite na sporák. Varte asi 30 minút. Uprostred varenia pridajte cukor a miešajte, kým sa nerozpustí. Pre dlhodobé skladovanie je dôležité, aby pomer cukru a tekvicovej hmoty bol 1: 1.

Pripravené tekvicové džemy sú husté, ale s malými kúskami tekvice a pomarančov. naV prípade potreby fumigujte obsah panvice mixérom, až kým nebude hladký.

Dýňový džem s pomarančovými rolkami v sterilizovaných nádobách.

Odporúča sa skladovať polotovar v suteréne alebo v chladiacej komore. Môžete ju podávať v samostatnej forme, tiež vynikajúcu na zdobenie dezertov a ako náplň na sladkú tortu.