Chutné solené mrkvy na zimu so sladkou paprikou - jednoduchý recept na domácu mrkvu.

Recept na tento blok mrkvy je jednoduchý a jednoduchý na prípravu, pretože mrkva nemusí byť jemne nasekaná. Môžete tiež odmietnuť strúhadlá. Slané mrkvy a papriky sú chutné a vyzerajú krásne na stole. Všetci, dokonca aj ten, kto sa najprv pripravil na prípravné práce, budú schopní zvládnuť recept a všetci vaši hostia a rodinní príslušníci sa budú tešiť z nakládanej zeleniny s radosťou.

Zloženie: bulharské korenie, mrkva, zeler zeleň, soľ, cesnak

Ako nakladať mrkvu na zimu v plechovke.

Mrkva soliaca začína skutočnosťou, že 2 kg, približne rovnaké, nie veľké veľkosti lúpanej mrkvy, sa varí päť minút po varení.

Odstráňte semená z 1 kg zrelého korenia. Jemný rez nie je potrebný. Pri zbere musíte použiť celé korenie alebo ho nakrájať na polovicu.

Súbežne dávame vodu na oheň. Pre špecifikovaný počet zeleniny potrebujeme 2 litre. Pridajte 2 polievkové lyžice soli a varte roztok tri minúty.

Ďalej mrkva pevne zloží alebo dá vertikálne do trojlitrovej nádoby. Na vrchole pridajte celú (alebo polovicu) pripravenú sladkú bulharskú papriku, pol hlavy cesnaku a pár zelených vetvičiek.

Pridajte do chladničky už vychladený roztok soli a prikryte ho plastovým vekom.

Prvých 24 hodín ponecháme prázdne miesto v miestnosti a ďalej ho pošleme na chladné miesto vhodné pre vás: pivnicu alebo dokoncachladničky.

Za pár dní môžete jesť slanú mrkvu s korením. A tak, aby zelenina neprevyšovala soľ a zachovala požadovanú chuť, je žiaduce, aby skladovacia teplota nepresiahla desať stupňov. Takýto zdravý a chutný kúsok mrkvy a papriky sa získa.