Chutné, sladké, čerstvé sladké čerešne: opis, ovocie, chuť. Ako zachovať prospešné vlastnosti čerešní v zime.

Sladká čerešňa je drevina, ktorá patrí do čeľade Rosaceae. Názov získaný z anglického "cherry". Ale názor, že čerešňa je výsledkom výberu čerešní, je nesprávny.

Zloženie: čerešňa Čas na záložku: Leto

Sladká čerešňa je „blízky príbuzný“ čerešne. Z hľadiska botaniky nie je ovocie čerešne bobule, ale z hľadiska varenia - bobule. Nakoniec, všetky malé plody patria do bobúľ.

Foto. Sladká čerešňa

Foto. Čerešňa je veľká.

Svojimi plodmi sa sladká čerešňa teší takmer celému letu. Sladká čerešňa - "detská pochúťka". Plody sú pokryté farebnou hladkou kožou vo vnútri. Šťavnaté bobule majú mnoho odtieňov: od svetložltej po tmavočervenú, takmer čiernu. Chuť sladkej čerešne je príjemná sladká. Cherry vrtošivé bobule, nemôže byť uložený na dlhú dobu (nie viac ako dva týždne), rýchlo zhoršuje počas daždivého počasia.

Fotografia. Black Cherry

Sladká čerešňa je diétny výrobok (asi 50 kalórií na 100 gramov). Ale nadmerná konzumácia môže viesť k nárastu telesnej hmotnosti a presnejšie opuchu. Preto, keď máte radi čerešne, nezabudnite, že všetko by malo byť v miernosti.

Foto. Žltá čerešňa.

Foto. Sladká čerešňová ružová.

Vo svojej kvalite je čerešňa veľmi podobná čerešni. Užitočné vlastnosti čerešní sa používajú pri ošetrovaní čerešní. Má všeobecné zdravotné vlastnosti: posilňujeimunity, zvyšuje chuť do jedla. Vhodné pre chudokrvnosť, nízky hemoglobín. Tu by mali ľudia s cukrovkou takéto plody odmietnuť. Kvôli prítomnosti celulózy nie je čerešňa vnímaná každým organizmom. V tomto prípade sa odporúča použiť recyklovanú sladkú čerešňu (kompót, zriedená varená šťava).

Konzervované aj čerstvé čerešne sú vynikajúce ingrediencie na pečenie, dezert. Príprava na zimu z nej pripravuje lahodný džem, kompóty. V zime hlavne chutné a sladké sušené čerešne.