Chutné najrôznejšie uhorky, papriky a iná zelenina na zimu - ako urobiť nakladanú zeleninu doma.

Pripraviť chutnú zeleninu z tohto receptu nevyžaduje špeciálne znalosti a zručnosti. Hlavná vec, ktorá si vyžaduje osobitnú pozornosť, je výplň. Pre jeho úspešnú prípravu je nutné striktne dodržiavať pomer týchto zložiek. Ale zelenina sú menej prísne požiadavky - musia mať približne rovnakú sumu.

Zložky: bulharské papriky, petržlenová vňať, cuketa, kyselina citrónová, uhorky, lastúry, paradajky, cukor, soľ, kôpor

Ako nakladať tanier zeleniny na zimu.

Pripravenú, umytú zeleninu vložte do vrstiev varených pohárov.

Prvá vrstva je vyrobená z dáždnikov petržlenu a kôpru.

Ďalej neprevádzame veľké uhorky.

Potom opäť urobte "vankúš" zelenej.

Ďalšia vrstva je vyrobená z mladej malej squash a squash, predtým blanšírované, asi 5 minút, vo vriacej vode.

Ďalej vyrezávame cuketu s squashovými zeleninami a tvoríme ďalšiu vrstvu červenej, žltej a /alebo zelenej papriky s pružnou dužinou.

Posúvame ho opäť so zelenými a rozhadzujeme malé husté paradajky zhora, nakrájame ich špáradlom vopred, aby sa paradajky pri sterilizácii neroztrhali.

Teraz potrebujete marinádu na zeleninový tanier na zimu. Uvarte ho ľahko. V 1,3 litri vody rozpustite 2 polievkové lyžice soli a 4 polievkové lyžice cukru. Pridajte 1,5lyžičky kyseliny citrónovej a pripravený roztok sa varí. Ochlaďte na 60 ° C.

Pripravenú zeleninu nalejte vychladenou marinádou bez pridania 3 - 4 cm k hornej časti nádoby.

Banky sú pokryté viečkami a zapálené vo vhodnej nádobe s nie príliš horúcou vodou. Keď teplota vody v nádrži dosiahne 85 ° C, všimnite si čas sterilizácie, ktorý by mal trvať od 22 do 25 minút.

Niektoré ženy v domácnosti uprednostňujú použitie sklenených krytov. V tomto prípade sú banky okamžite tesne uzavreté a vložené do horúcej vody tak, aby boli viečka pokryté vodou.

Po uplynutí uvedeného času opatrne vyberte nádoby z nádoby, pevne zvinúť viečka a opatrne ich prevráťte.

Keď nádoby úplne vychladli, vložte ich do chladničky na ďalšie skladovanie.

Hotový tanier so zeleninou má originálnu chuť a arómu. Každá zložka je nasýtená rôznymi príchuťami od "susedov". Takáto nakladaná zelenina môže byť použitá ako nezávislá sviatočná pochúťka, krásne rozložená na tanieri a môže byť použitá samostatne na prípravu rôznych šalátov, príloh, zeleninového občerstvenia a iných jedál.