Chutné mandarínky s kôrou - neobvyklý recept na varenie mandarínky jam v poloviciach.

Každý je zvyknutý uzatvárať džem z produktov, na ktoré sme zvyknutí už od detstva. Ale mandarínový džem sa zriedka pripravuje a márne. Koniec koncov, to je nielen užitočné v vitamínoch, ale aj kvôli zest, bohaté na éterické oleje. Tento neobvyklý recept je jednoduchý na prípravu a zaslúži si pozornosť.

Zloženie: mandarínka, cukor

Ingrediencie pre mandarínkový džem s kôrou:

mandarínky - 1,5 kg;

cukor - 2,3 kg;

voda - 1 l.

Ako urobiť mandarínky s šupkou.

Mandarínky si vyberajú malé, elastické, bez zárezov. Vybrané ovocie umyte v mydlovom roztoku, dobre opláchnite, niekoľkokrát prepláchnite vidličkou alebo šľahačkou, celé plody vyperte varenou kožou 15 minút.

Nechajte vychladnúť 12 hodín vo vode. Keď sa voda s mandarinkami vychladne, potom pred uplynutím stanoveného času ju musíte zmeniť 2 krát.

Použite ostrý nôž na rozdelenie mandarínky na polovicu, odstráňte kosti, nalejte horúci cukrový sirup, držte ho 8 hodín.

Jam sa varí a varí sa 15 minút po začiatku varu.

Nechajte pôsobiť 8 hodín, potom znovu varte, ale už 10 minút. Zopakujte posledné varenie štyrikrát.

Nalejte hotový horúci mandarínový džem do sterilizovaných pohárov, prikryte viečkami, nechajte stáť jeden deň bez toho, aby ste sa otočili.

Mandarinkový džem s kôrou sa môže skladovať na tmavom mieste jeden rok.

Použite ho dobre s počiatočnými príznakmi.v zime je studená, ale je tak chutná, že sa zvyčajne „odparuje“ bez čakania na tieto príznaky. Pravdepodobne za účelom prevencie.