Chutné konzervované uhorky alebo ako zachovať uhorky pre zimu je jednoduchý - časom testovaný recept.

Tentoraz chcem povedať, ako zachovať uhorky pomocou metódy dvojitého liatia. Tieto prípravky vyrábame z uhoriek na zimu už mnoho rokov. Preto môžem bezpečne povedať, že recept je časovo testovaný. Konzervované uhorky sú získané a chutné, a užitočné vzhľadom k tomu, že ocot v recepte chýba. Takže len zachovať a jesť na vaše potešenie.

Zložky: petržlenová vňať, koreň chrenu, bobkový list, čerešňové listy, listy ríbezlí ; 11], uhorky, kôpor, čierne korenie, cesnak

Pre takúto domácu úrodu uhoriek potrebujeme:

- malé uhorky, čerstvo vytrhané z lôžka, je žiaduce vybrať si ich z rovnakého pozdĺžneho tvaru;

- cesnak (pozorne si prečítajte varenie, pridajte už počas švov);

- koreň chrenu;

- máme k dispozícii akékoľvek zelené (petržlen, kôpor);

- voňavé listy (čierne ríbezle, čerešne);

- hrášok;

- vavrínový list.

Na prípravu morských uhoriek potrebujeme 50 gramov hrubej soli na 1 liter vody.

No, teraz si zachovávame uhorky na zimu.

Potrebujeme umyť uhorky kalibrované pre tento recept a potom ich namočiť do studenej vody na 4 až 6 hodín. Po namočení, uhorky, nebuďte leniví, opäť my umyjeme.

Pred naplnením pohárov uhorkami (beriem tri litre), v spodnej časti každého kontajnera dáme trochu (na „oko“) korenisté listy a korene.

Uhorky pevne zaplnia poháre a naplnia naše domáce uhorky prázdne varené, chladené a napäté soľanky.

Banky pokrývame čistými viečkami kaprónov. Teraz, keď sa naše polotovary nechali stáť pri izbovej teplote, môžete zabudnúť na dva dni.

Po dvoch dňoch si spomíname na naše konzervované uhorky - spojíme uhorku a uvaríme.

Osolené uhorky opláchnite veľmi horúcou vodou. Vložili sme opekané uhorky späť do pohárov a tu, POZOR, pridajte nasekaný cesnak. Zostáva naplniť banky vriacou soľankou a zvinúť sa.

V zime otvárame lahodné konzervované uhorky a pridávame ich do rôznych jedál: vinaigrette, ruský šalát, uhorka. No, alebo len chutné uhorky uhorky. Páčilo sa vám, že sa vám osvedčený recept osvedčil? Napíšte komentáre do komentárov.