Chutné konzervované paradajky vo vlastnej šťave - jednoduchý recept na konzervovanie paradajok na zimu.

Konzervované paradajky vo vlastnej šťave sú zaujímavé svojou prirodzenou chuťou, nie zriedenou korením a octom. Obsahujú všetky vitamíny a stopové prvky, pretože len soľ je konzervačná látka.

Zloženie: paradajky, soľ

Obsah

  • 1Ako konzervovať paradajky vo vlastnej šťave na zimu.
    • 1.1Ako vyrobiť paradajkovú šťavu na marinádu.

Ako konzervovať paradajky vo vlastnej šťave na zimu.

Vyberte zrelé, husté paradajky bez viditeľného poškodenia, ako sú: praskliny, škvrny, zárezy alebo akékoľvek iné. Najlepšie je mať rovnakú veľkosť, ale lepšie, ak je priemer. Odstráňte stopku ručne, a nie nožom - to poskytne príležitosť na zachovanie integrity ovocia. Preskúmané a poškodené paradajky sa spracujú na šťavu, ktorá sa naleje celé ovocie.

Ako vyrobiť paradajkovú šťavu na marinádu.

Nekvalifikované rajčiaky by sa mali narezať na štvrtiny, pričom sa odstránia všetky poškodené časti.

Vložte plátky do veľkej panvice a vylejte ich malým množstvom vody z kanvice. Na 1 kg suroviny stačí 0,5 šálky.

Prineste všetko do mierneho varu a varte, až kým plátky nezmäknú.

Horúcu hmotu rozotrite cez časté kovové sito a zmerajte presný objem výslednej rajčiakovej šťavy.

Za každý liter pridajte 20 alebo 30 g soli a znovu varte.

Kým sa šťava so soľou opakujetepelne spracované, pripravené celé paradajky vstrekované drevenou špajdľou alebo špáradlom na päť alebo šesť miest. To je potrebné, aby pokožka nepraskla, keď sa paradajky nalejú horúcou šťavou.

Vybrané paradajky sa rozložili na predtým sterilizované nádoby a potom sa naliali do pripravenej šťavy, ochladenej na teplotu 80 - 85 ° C.

Plechovky zakryte viečkami a položte ich na dno veľkej nádoby s teplou vodou. Priveďte tekutinu do varu a sterilizujte konzervované paradajky 20 minút. Tento čas postačuje na 1 litrové plechovky.

Pri varení paradajok sú hotové, zvinúť viečka, otočiť ich krkom a nechať prirodzene vychladnúť.

S cieľom mať chutné konzervované paradajky vo vlastnej šťave, varené podľa domácich receptov, stáli celú zimu a nezačali kvasiť, mali by sa vylievať iba čerstvo pripravenou paradajkovou šťavou. Ak môžete konzervovať paradajky vo veľkých porciách, je potrebné vypočítať čas, aby sa varené so soľou šťava naleje do pohárov do jednej hodiny.

Vedieť, ako konzervovať paradajky na zimu, teraz každý rok si môžete pripraviť prírodný a chutný výrobok bez pridania octu.