Chutné hruškové džemové rezy alebo domáce recept na zimu - ako variť hruškový džem je jednoduché a jednoduché.

Delikátne hruškové rezy vyrobené z tohto receptu môžu byť použité ako nezávislá pochúťka na čaj, ako aj na prípravu rôznych dezertov a zdobenia pečiva.

Zloženie: hrušky, cukor

Ako urobiť hruškový džem na zimu.

Foto: hrušky na strome.

Varenie marmelády sa začína tým, že je potrebné odobrať 1 kg sladkých, šťavnatých, ale nie prezretých (pomerne tuhých) hrušiek. Hrušky musia byť čisté a bez poškodenia.

Naťahovanie, umývanie, lúpanie, odstraňovanie semien z nich spolu s hniezdom a ich rozrezanie na čisté plátky, ktoré nie sú hrubšie ako 2 cm.

Potom nakrájajte plátky do vriacej vody a nechajte ich asi 6 minút blanšírovať.

Následne odstráňte plátky hrušky z vriacej vody a ochlaďte a použite vodu, v ktorej boli brušky blanšírované na prípravu sirupu.

Pripraví sa v pomere: ¾ šálky vody, 0,8-1 kg cukru na 1 kg hrušiek.

Rozpustite cukor vo vode a nechajte sirup trochu variť.

Potom vložte chladené plátky do vriacej misky so sirupom a varte ich v sirupe, kým sa nestanú priehľadnými.

Varenie pri varení si vyžaduje maximálnu pozornosť od vás. Každý priehľadný segment musí byť okamžite odstránený a zložený v samostatnej nádobe. Keď sa všetky laloky stanú priehľadnými, listy sa prenesú späť do pomaly vriaceho sirupu a odstránia sa z ohňa.

Z horúceho sirupu sú plátky hrušky rovnomerne rozloženéčisté a suché poháre, zalejeme ich sirupom, prikryjeme vekom a sterilizujeme 20 minút v pollitrových nádobách a pol hodiny v litrových nádobách.

Po uplynutí stanoveného času nádoby pevne zatvorte uzávermi a nechajte vychladnúť.

Ďalej, chladené poháre hruškového džemu môžu byť privedené na chlad (pivnica, pivnica) na skladovanie. Ak sa poháre džemu trochu, sú uložené v chladničke na spodnej polici. Je potrebné poznamenať, že taká lahodná marmeláda v mojej chladničke dlho neostane a miesto sa rýchlo uvoľní. Taký je pôvodný a zároveň jednoduchý recept na zimu.