Chutné a zdravé šťavy z rakytníka s cukrom - ako si vyrobiť šťavu doma.

Šťava z rakytníka - jeho liečivá sila sa ťažko zveličuje. Dokonca aj v dávnych dobách liečitelia liečili takmer všetky choroby šťavou tejto bobule. Biológovia zistili, že obrovský prínos spočíva v bohatom zložení rakytníka, ktorý zanecháva ďaleko za mnohými ďalšími ovocnými šťavami. V prvom rade ide o vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, ako aj vitamínov všetkých skupín.

Zloženie: rakytník, cukor

Ako urobiť šťavu z rakytníka rakytníka doma.

Výroba šťavy, jej stláčanie, môže byť vykonaná niekoľkými spôsobmi: pomocou odšťavovača alebo trením cez cedník.

V druhom prípade sa hmota rakytníka rakytníka mieša, zahrieva, ale nevedie do varu.

Potom by mala byť šťava oddelená od bobuľoviny, prefiltrovaná cez niekoľko vrstiev gázy.

Aby sa chuť rakytníka rakytníka stala výraznejšou a mäkšou, pridáva sa k nemu 45% cukrový sirup.

Potom sa musí šťava opäť rýchlo uvariť a rozdeliť do plechoviek, prikryť viečkami, pasterizovať a až potom zvinúť.

Táto príprava na zimu sa môže miešať do nápojov s vitamínovým ovocím, kompótov a dezertov pre dospelých aj deti. Aj tento jednoduchý recept je vhodný ako základ pre prázdne, to znamená, že môžete pridať ďalšie šťavy z ovocia alebo bobúľ do šťavy z rakytníka a potom točiť.