Chutné a sladké džemy zo zelených sliviek - ako urobiť maďarský džem s kameňmi.

Ak sú slivky vo Vašom dvore zelené a nemajú čas dozrieť kvôli zlému počasiu - nemali by ste byť odradení. Navrhujem použiť svoj starý recept na sladké polotovary. Po ňom si nechajte originálne, chutné a sladké džemy z nezrelých sliviek.

Zložky: vanilín, zelené slivky, cukor

Ako variť džem zo zelených sliviek.

Maďarský odtok je ideálny pre tento pôvodný recept. Začneme variť čistením pokožky z našich nedospelých plodov, okamžite ich namočíme do nádoby so studenou vodou.

Medzitým nastal čas na prípravu sirupu: na 400 gramov šúpaných švestek pripravte 800 gramov cukru a dve štandardné šálky vody, ak je to potrebné, na konci prípravy sliviek možno pridať vanilín - 2 gramy.

Po varení sirupu dajte ošúpané slivky s kamienkami a varte na miernom ohni až do polovice varenia. Bude to trvať 1-1,5 hodiny.

Potom vypnite obrobok a nechajte ho vsiaknuť a namočiť 15-20 hodín.

Po uplynutí predpísaného času sa sirup musí vypustiť a priviesť do varu, potom sa do neho znova vloží ovocie a potom varenie džemu pokračuje až do doby prípravy.

Hot hot plums sa opatrne vložia do pohárov a prelejú sirupom. Ak podľa vášho názoru sirup nie je dostatočne hustý, potom ho musíte trochu viac pneumatík a potom naliať slivky.

Zostať len na uzatvorenie bánk na záchranuna zimu.

V zime je džem zo zelených sliviek len treskom! Obzvlášť vhodný recept na džem pre tých, ktorí nemajú radi slivku (a teda obrobok z nej) kvôli svojej hustej a kyslej pokožke. Vaša spätná väzba, ako vždy, sa teším.