Chutná čerešňová marmeláda s kosťami - ako urobiť džem, jednoduchý domáci recept.

Recept „Cherry jam s kosťami“ je užitočný vtedy, keď máte dosť času na varenie džemu a nie je možné čistiť čerešne z kostí.

Zloženie: čerešne, cukor Čas do záložiek: Leto

Veľké zrelé domáce čerešne

Výsledkom je, že na zimu uvaríte lahodnú marmeládu, ktorú nie je vôbec ťažké variť doma.

Zložky, z ktorých sa vytvára džem: 1 kg čerešní, 1,5 kg cukru (z toho 0,5 kg na sirup), 1 pohár vody.

Ako urobiť čerešňový džem.

Hlavnou vecou je výber čerešní. Mala by byť bohatá tmavá farba.

Umyte plody, zalejeme vriacou vodou.

Potom vložte do nádoby, zalejeme horúcim sirupom. Odložená na dobu najmenej 5 hodín.

Potom sa pridajú ďalšie 0,5 kg cukru do sirupu, varí sa 10 minút. Vraciame bobule do sirupu, opäť odložíme na najmenej 5 hodín.

Opätovne namočte džem z čerešňových plodov, pridajte zvyšných 0,5 kg cukru, varte 10 minút, vráťte bobule a odložte na dobu najmenej 5 hodín.

Predkladajte tento džem až do pripravenia, navinúť do plechoviek.

Čerešňový džem s kameňmi, pripravený podľa tohto jednoduchého domáceho receptu, má nezvyčajnú chuť kvôli jeho prítomnosti, ale nemali by ste ho používať pre deti do 3 rokov.

Ako pomocná zložka na varenie v zime sa prakticky nepoužíva. Ale s horúcim voňavým čajom v zime ... toto, podľa môjho názoruPovažovaný za najchutnejšie čerešňový džem.

Delicious čerešňový džem s kameňmi - foto.