Chrumkavé uhorky v nádobách ako sud

Veľa ľudí ako silné nakladané uhorky ako občerstvenie. Musíte však takýto blok uskladniť len v studenej pivnici, a nie každý má takúto príležitosť. Ponúkam gazdinám ich doma osvedčený recept na to, ako nakladať uhorky s cesnakom a korením, a potom ich zaliatím na zimu pomocou horúceho liatia.

Zloženie: voda, listy chrenu, uhorky, soľ, kôpor, 12) cesnak Čas na záložku: Leto, jeseň

Uhorky pripravené podľa môjho receptu po zošití nestrácajú svoju tvrdosť, zostávajú silné a chrumkavé. Vďaka fotke krok za krokom si myslím, že nebude pre vás ťažké variť nakladané uhorky v plechovkách ako sú sudy na zimu.

Produkty:

  • uhorky (akejkoľvek moriacej odrody) - 5 kg;
  • soľ - 7 polievková lyžica. l. (so sklíčkom);
  • voda - 5 litrov;
  • cesnak - 2 hlavy;
  • list chrenu - 5-6 ks;
  • kôpor (kvetenstvo a konáre) - 6-8 ks.

Ako nakladať uhorky v nádobách ako sud

Na začiatok uvádzame uhorky v hlbokej nádobe, naplníme ich studenou vodou a dobre prameň z prilepenej pôdy.

Po umytí uhoriek vylejeme špinavú vodu, uhorky nalejeme studenou vodou na hodinu.

Počas tejto doby pripravujeme korenie. Cesnak, potrebujeme vyčistiť a rozrezať každý klinček na tri - štyri tenké dosky. Listy chrenu a kôpor by sa mali opláchnuť studenou vodou.

Osolenie uhoriek, v ktorých budemeVeľký hrniec s dreveným sudom môže byť solený v ňom. Na dno panvice (sud) sme dali 3-4 listy chrenu a rovnaký počet konárov kôpru so slnečníkmi.

Ďalej musíme vypustiť uhorky a každá uhorka odreže špičky ostrým nožom.

Uložte uhorky do hrnca (barel), nalejte aj cesnak.

Zvyšky kôpru a chrenu položte na uhorky.

Ďalej musíme dobre premiešať soľ v studenej vode a naliať do roztoku uhorky.

Nasaďte plochý tanier na vrchole uhoriek, na ktoré umiestnime náklad. Na to som použil zvyčajnú nádobu s vodou. Čo môj dizajn vyšiel, je vidieť na fotografii.

Naše uhorky by sa mali soliť pri izbovej teplote počas 72 hodín. Po tom, dobre-solené uhorky, budeme valiť v bankách na zimu.

Na to nakladajte uhorky z nálevu, umyte ich studenou vodou a pevne vložte do pohárov.

Ako je vidieť na fotografii vyššie, na soľanke sa vytvoril biely kvet. Aby sme sa zbavili nálevovej nálevky, musíme pretiahnuť cez sito. Pred filtráciou odstráňte korenie zo soľanky a zlikvidujte ich. Korenie už previedli korenie do soľanky a už ich nebudeme potrebovať. Ale nechám solený cesnak, je to veľmi chutné.