Chrumkavé čerstvo solené squash na zimu - jednoduché recepty pre domácu kuchyňu

Niekto hovorí, že slane solené patissons sú ako uhorky, pre niekoho, že sú viac ako huby, ale všetci sa zhodujú jednomyseľne, že sú veľmi chutné a zdobia každý stôl. Môžete variť mierne solené squash na zimu, ale zber je viac, inak nestačí.

Zloženie: lastúry, soľ, korenie na morenie Čas na záložku: Leto

Vyberte malé ovocie na morenie. Ich mäso je jemnejšie, nie sú v nich žiadne tvrdé semená, a nie je potrebné šupka kože. Ak dozrievajú zrná, urobte jeden z nich „zeleninový kôš“, bude to skvelý doplnok k stolu. Priemerná veľkosť patisu na solenie je tá, ktorá ľahko vstupuje do úst plechovky.

Umyte squash a odrežte stonku ostrým nožom. Varíme poháre a uhorky.

Pre 1 liter soľanky:

  • 1 liter vody;
  • 30 g soli;
  • Korenie: cesnak, chrenové listy, kôpor, korenie a všetko, čo obyčajne pridávate do uhoriek.

Nádoby na korenie umiestnite na dno a mušle na vrchole. Nepodávajte trochu na vrch nádoby, aby soľanka úplne zakryla. Ak sú lastúry stále príliš veľké, rozrežte ich na polovicu.

Umiestnite hrniec na sporák, odmerajte potrebné množstvo vody, soli a varu. Naplňte lastúry vriacou soľankou a prikryte ich viečkami. Zvyčajne sa na morenie zelenina naleje studenou soľankou, ale tu je potrebná vriaca voda na zjemnenie pokožky squashu. Neupchávajtebanky, a len krytie a miesto pre 3-4 dni na teplom a tmavom mieste. Tento čas je dostatočný na to, aby sa škvrny nasolili. Uzatvorte plechovky hrubými plastovými viečkami a uložte ich na chladnom mieste.

Ak sa obávate o bezpečnosť squashu a chcete ho zvinúť, hneď po skončení procesu solenia vypustite uhorku z plechoviek do panvice a varte ju. Odstráňte penu a znovu naplňte vroubkovanú soľanku. Okamžite zakryte plechovky železnými viečkami a navinúť ich pomocou kľúča.

Takáto squash menej náročná na teplotu a môže byť uložená celú zimu, dokonca aj v kuchynskej skrini.

Pozrite sa na video pre jednoduchý recept na výrobu lahodnej a chrumkavej letnej squash na zimu: