Chrumkavá marinovaná cuketa na zimu bez sterilizácie

Dnes vám poviem, ako vyrobiť chrumkavú marinovanú cuketu. Môj spôsob prípravy týchto vynikajúcich druhov zeleniny na zimu nezaberie veľa času a jednoduchý overený recept s postupnými fotografiami objasní všetky nuansy a detaily procesu varenia.

Zloženie: čerešňa, voda, horčica, zucchini, bobkový list, cukor, soľ, kôpor, ocot, čierne korenie, cesnak

Na výrobu nakladanej cukety budete potrebovať:

  • 2 cuketa;
  • 2 strúčiky cesnaku;
  • 2 dáždniky z kôpru;
  • pár čerešňových listov;
  • 4 čierny hrášok;
  • lyžičku horčice vo forme semien;
  • 0,5 litra vody;
  • lyžičku soli;
  • 2 lyžičky cukru;
  • 50 ml 9% octu.

Vyššie uvedené je dosť na prípravu 2 pollitrových pohárov lahodnej cukety.

Ako marinovať cukinu na zimu

\ t

Na dno každej sterilizovanej nádoby umiestnime zelené a korenie. Kôpkové dáždniky dodajú do domácej kuchyne magickú korenistú arómu a čerešňové lístky urobia z marinovanej cukety chrumkavú. Preto ich umiestnime aj do bánk.

Potom umiestnime cuketu, nakrájame na kruhy s hrúbkou asi 1 cm, je lepšie odobrať mladé plody s tenkou kožou.

Variť vodu. A zalejeme vriacou vodou cuketa. Po 15 minútach vypustite vodu. Potom nalejte squash vriacej vody druhýkrát. Čakáme ďalších 10 minút. Teraz vylej voduPridajte do neho horčicu, soľ, cukor a korenie. Dajte marinádu na cukety na oheň.

Naplňte cuketu marinádou, hneď ako varí a uvaríte poháre so sterilizovanými viečkami. Potom sa nakladaná cuketa prevrátila hore nohami a zabalila až do rána.

Ako vidíte, recept na prípravu cukety na zimu doma je pomerne jednoduchý. Výsledný produkt môžete uložiť aj pri izbovej teplote. Marinovaná cuketa je chrumkavá a voňavá, takže v zime budú slúžiť ako výborné občerstvenie.