Chrenové korenie - niekoľko domácich spôsobov, ako urobiť vynikajúce korenené koreninové korenie s octom.

Chcem sa podeliť o niekoľko spôsobov, ako urobiť vynikajúce koreninové korenie s octom. Prečo niekoľko spôsobov? Pretože mám niekoho, kto má rád korenené korenie, pre niekoho je dôležitá farba repy, ale niektorí ľudia majú radi aj korenie. Možno budete potrebovať tieto tri marinádové recepty na chren.

Zložky: klinček, koreň chrenu, škorica, cukor, šťava z repy, \ t soľ, ocot

Príprava zložiek pre všetky moje tri domáce metódy je rovnaká. Len zloženie a počet komponentov sa mierne líši.

A tak, ako urobiť koreninové korenie.

Je potrebné vziať korene rastliny, vyčistiť a dôkladne ich umyť.

Lúpané korene musia byť mleté ​​alebo strúhané.

Ďalej musíme variť marinádu na chren. Na tento účel rozpustite cukor a soľ vo vode - výsledný roztok varte. Do vriaceho roztoku pridajte korenie a obal prikryte marinádovým vekom. V marináde, ochladenej na 50 ° C, pridajte octovú esenciu a nechajte ju variť 24 hodín.

Po jednom dni natlačte marinádu na gázu a jemne premiešajte so strúhaným chrenom.

Naše domáce úlohy sú pripravené, teraz ich musíme zabaliť do malých pohárov na skladovanie.

No, teraz, sľúbili tri recepty na chrenovú marinádu.

Zložkypre metódu číslo 1:

  • voda - 800 ml;
  • granulovaný cukor - 80 gramov;
  • soľ - 40 gramov;
  • Acetická esencia (80%) - 40 ml.

Pre metódu č. 2 (s korením):

  • voda - 500 ml;
  • 33) soľ - 20 gramov;
  • cukor - 40 gramov;
  • klinček a škorica - 0,5 gramu každého korenia;
  • Acetická esencia - 20 ml.

Zložky pre metódu č. 3 (so šťavou z repy):

  • šťava z repy - 500 ml;
  • Acetická esencia - 30 ml;
  • 41) cukor - 80 gramov; 42) soľ - 40 gramov.

Domácky chren s použitím akéhokoľvek marinovaného receptu sa získa vlastným spôsobom lahodným spôsobom.Takéto horúce korenie doplní jeho ostrá a korenistá chuť.Veľmi dobre sa kombinuje so želé alebo rybami.