Chokeberry sirup: 4 recepty - Ako si vyrobiť lahodný Chokeberry sirup rýchlo a ľahko

Známy čierny chokeberry má ešte jedno krásne meno - aronia. Tento ker žije v záhradách mnohých záhradkárov, ale plody nie sú veľmi populárne. A márne! Aronia je veľmi užitočná! Jedlá z tejto bobule môžu regulovať vysoký krvný tlak, čo určite ocenia pacienti s hypertenziou. Aronia navyše obsahuje obrovské množstvo vitamínov a minerálov, ktoré naše telo neustále potrebuje.

Zložky: čerešňové listy, voda, kyselina citrónová, cukor, sušené čierne bobule ], čierna chokeberry Čas do záložky: Jeseň

Dnes budeme hovoriť o veľmi jednoduchom a chutnom zbere tejto bobule na zimný sirup. Sirup je pripravený pomerne rýchlo a veľmi jednoducho. Existuje niekoľko spôsobov varenia, preto Vám odporúčame vybrať ten správny recept.

Obsah

  • 1Ako a kedy zbierať vlkolak
  • 2Recepty na sirup z Chokeberry
    • 2.1Klasický recept
    • 2.2S čerešňovými listami
    • 2.3Z mrazených čučoriedok
    • 2.4Zo sušených bobúľ
    • \ t
  • 3Skladovateľnosť čierneho sirupu čierneho
  • \ t

Ako a kedy zbierať vlkolak

Sladenie bobúľ možno začať od konca septembra, keď sa plody už stmavli a stali sa dosť šťavnatými a končili v novembri. V rovnakej dobe, uviazol zmraziťbobule má jasnejšiu a bohatšiu chuť.

Ak by sa bobule z kríka odstránili celými vetvičkami, potom by sa pred varením sirupu zbavili stoniek. Z poškodených a zhnitých plodov sa zbavte. Čierny horský popol sa nevyhnutne umyje a jemne vysuší na site.

Recepty na sirup z Chokeberry

Klasický recept

Aronia, 2,5 kg, naliala 4 litre vriacej vody. Pridá sa tiež 25 gramov prášku kyseliny citrónovej. K rozpusteným kryštálom sa hmota mieša. Kapacita s krytom bobúľ a zábal v teplom uteráku. O deň neskôr sa bobule filtrujú cez niekoľko vrstiev tkaniny. Odporúča sa nemačkávať bobule, takže šťava bude transparentnejšia. Použitý horský popol sa buď vyhodí, alebo sa z neho uvarí chutný džem.

Množstvo vyrobenej šťavy sa meria v litrovej nádobe. Za každý plný liter šťavy si vezmite 1 kilogram granulovaného cukru. Zložky zmiešajte a zahrejte na ohni 10 minút. Hotový sirup sa balí do suchých čistých plechoviek a uzavrie sa viečkami. Vysoký obsah cukru v sirupe neumožňuje jeho zhoršenie ani pri izbovej teplote.

S čerešňovými listami

V prípade tohto receptu vezmite 1 kilogram čierneho ovocia a 200 čerešňových listov. Ak existuje viac bobúľ, potom sa množstvo všetkých zložiek mení proporcionálne. V panvici alebo varnej nádrži so širokými spodnými vrstvami ležia bobule a listy. Vrchná vrstva by mala byť bobule. V inej miske varte liter vody s dvomamalé lyžičky kyseliny citrónovej.

Bobule a listy sa nalejú okyslenou kvapalinou a nechajú sa stáť pod vekom 48 hodín. Bobule počas tejto doby dá šťavu a listy - čerešňovú príchuť. Potom sa hmota prefiltruje, bobule sa nechajú uvariť a listy sa vyhodia. Na infúziu pridajte 1 kilogram cukru. V poslednom štádiu sa sirup po dobu jednej hodiny varí pri nízkom teple a potom sa plní do fliaš.

V tomto recepte môžu byť čerešňové listy nahradené listami čiernych ríbezlí. Blackcurrant blackberry sirup je tiež veľmi chutný.

Video z kanála „Kuchynské recepty“ podrobne hovorí, ako pripraviť domáci chokeberry sirup s čerešňovými lístkami a kyselinou citrónovou

Zo zmrazenej aronie

Jeden kilogram mrazených bobúľ sa naleje podobným množstvom cukru, pridá sa 500 ml vody a 1 lyžička kyseliny citrónovej. Hmota sa mieša, prikryje sa vekom a na jeden deň sa položí na hornú poličku chladničky. Potom bobule trvajú ďalších 24 hodín pri izbovej teplote. Po udržaní čierneho vlka v správnom čase sa z infúzie odstráni, hmota sa prefiltruje cez sito alebo cedník. Cukor v sirupe pridajte 600 gramov. Pred naliatím sironového sirupu do fliaš sa varí 7 - 10 minút.

Zo sušených bobúľ

\ t

Sušený surový sirup sa získava v menej nasýtenej farbe, ale zostáva rovnako užitočný. Nalieva sa 50 g sušeného čierneho hmyzuvriacej vody a potom sa varí na miernom ohni pod vekom po dobu 5 minút. Oheň je vypnutý a bobule nechajú trvať deň. Po, vývar je vyčerpaný, a bobule stlačiť a vyhodiť. V objeme infúzie pridajte 300 gramov cukru a 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy. Sirup sa varí 5 minút a potom sa plní do fliaš.

Skladovateľnosť ich chokeberry sirupu

\ t

Množstvo cukru špecifikované vo vyššie uvedených receptoch, pri rešpektovaní pomerov, umožňuje uskladnenie sirupu aj pri izbovej teplote po dlhú dobu. Zachovanie sa však najlepšie odstráni na chladnom tmavom mieste. Môže to byť pivnica, pivnica alebo chladnička. Takéto skladovanie sa môže udržiavať v chladnom stave za rok.