Chokeberry marmeláda: domáce varené recepty

Marmeláda je lahodný dezert, ktorý sa môže variť prakticky z akéhokoľvek ovocia a bobule. Najobľúbenejšia je jablková marmeláda, ale dnes budem hovoriť o tom, ako urobiť lahodnú marmeládu z chokeberry (chokeberry). Množstvo pektínu v chokeberry postačuje na prípravu tohto dezertu bez použitia ďalších zahusťovadiel.

Zložky: vanilkový cukor, voda, cukor, čierna čučoriedka, jablká Záložka Čas: Jeseň

Obsah

  • 1Príprava čierneho hmyzu
  • 2Recepty na výrobu marmelády doma
    • 2.1marmeláda čučoriedka v peci
    • 2.2Marmeláda s prírodným sušením
    • 2.3Ovocná šťava z jabĺk s jablkami
  • 3Plnivá pre marmeládu rowan

Prípravok z čierneho hmyzu

\ t

Uvoľniť úrodu bobúľ zo stoniek a triediť. Poškodené bobule by mali byť odvážne odhodené, nemali by ísť do obrobku. Vypočítané chokeberry je umyté vo veľkom množstve vody a sklopené v cedníku.

Recepty na výrobu marmelády doma

Marmeláda čierna v peci

Spočiatku budeme merať počet výrobkov. Budeme potrebovať:

  • čierna chokeberry - 1 kilogram;
  • voda - 1 šálka;
  • granulovaný cukor - 500 gramov;
  • vanilkový cukor - 5 gramov.

Berry umiestnime do smaltovanej misky správnej veľkosti a naplníme ich vodou.Nádobu položte na malý oheň a varte do mäkkosti chokeberry.

Potom sa pomocou kovového sita a drevenej lyžice rozomelú bobule až do homogénnej hmoty.

V pyré pridajte kilá cukru a dajte misku na pomalý oheň.Neustále miešanie, aby hmotnosť zhustla.

Zatiaľ čo sa pasta z bobúľ varí, pripravíme panvicu na sušenie.Aby sme to dosiahli, položíme paletu pergamenu a namazame ju vatovým tampónom s tenkou vrstvou rastlinného oleja bez zápachu.

​​

Hotové zemiakové kašovité zemiaky vložte do pripraveného kontajnera a nasaďte ich na vrch nožom.

Rúra sa zohreje na teplotu 160 - 170 ° C a vloží do nej marmeládu.Aby mohol vzduch vo vnútri rúry dobre cirkulovať, vložíme do dvierok rúry rúru.

Na sušenie marmelády musíte na vrchu vytvoriť tenkú kôru.Vyberte pekáč s hotovým výrobkom z rúry a nechajte ho úplne vychladnúť pri izbovej teplote.

Potom položte vrstvu bobúľ na reznú dosku a odstráňte z nej papier.Nakrájajte marmeládu na porcie a posypte vanilkovým cukrom zo všetkých strán.

Marmeláda s prírodným sušením

Zloženie:

  • chokeberry - 1,2 kg;
  • granulovaný cukor - 600 gramov;
  • voda - 400 mililitrov.

Čisté zozbierané bobule sa varia v určenom množstve vody, až kým nie sú mäkké.poTento černo rodený žeriav prechádzame cez mixér. Ak chcete získať jemnejšiu a jednotnejšiu konzistenciu, čierny kapor rozomelete cez sito.

Do pyré pridajte cukor. Hmotu varíme, kým nezhustne za stáleho miešania. Môže trvať 30 až 60 minút.

Plochú keramickú platňu opláchnite studenou vodou alebo namažte tenkou vrstvou rastlinného oleja. Vrchná vrstva rozložiť bobule pyré s vrstvou približne 1 centimeter.

Marmeládu sušte 2 dni pri izbovej teplote. Po tom, rozrezať dezert na malé kúsky a posypeme cukrom alebo práškovým cukrom na vrchole.

Ovocné želé s jahodami s jablkami

Hlavné produkty:

  • čierna chokeberry - 1 kilogram;
  • jablká - 500 gramov;
  • granulovaný cukor - 1 kilogram;
  • voda - 1,5 šálky.

Plody sú dobre umyté. Jablká sú narezané na štvrtiny. Škatuľu na osivo nie je možné rezať. V rôznych smaltovaných miskách dávame bobule a ovocie. Pridajte plátky vody do plátky jabĺk a nalejte 1 šálku do čierneho kapra. Kapacita kryty s viečkami a variť až do konca.

Zmäkčené ovocie sa zomelie cez sito a spojí. Pridajte cukor.

Nasaďte misu na oheň a varte až do hustoty. Tak, že hmota nehorí, musíte ju neustále miešať drevenou stierkou.

Na plech na pečenie položte husté pyré a vysušte v sušiarni, až kým sa ľahko neotvorí. Pripravená marmeláda nakrájame na plátky a posypeme cukrom.

Pozrite si video zKanál "KonfiteeTV" rozprávajúci o príprave zákuskov a marmelád z chokeberry

Plnivá pre marmeládu rowan

Chuť kukuričnej marmelády možno diverzifikovať pridaním rozdrvených orechov (lieskových orechov, mandlí, vlašských orechov) alebo korenia, ako je škorica, prášok zo zázvoru alebo vanilka.

Okrem jablkového pyré, egreše, čerešňového slivky alebo kdoule pyré môžu dopĺňať chuť sladkého rowanového dezertu.

Namiesto pravouhlých a štvorcových tvaroviek možno marmeládu rozrezať na kusy pomocou foriem na pečenie cukroviniek. Takáto prezentácia jedla prinesie deťom veľké potešenie.