Cherry-slivkový džem s kameňmi - recept na zimu husté lahodné čerešňové slivky.

Takto pripravená brusnicová marmeláda nevyžaduje dlhé varenie, je hustá a má vynikajúcu arómu, pričom si zachováva všetky blahodarné vlastnosti čerešňovej slivky.

Zloženie: čerešňová slivka, cukor

A teraz, ako pripraviť čerešňovú marmeládu na zimu doma. Recept je popísaný krok za krokom a jasný aj pre začiatočníkov.

Vezmite čerešňové slivky a dôkladne ich umyte. Môžeme urobiť džem zo zelenej a žltej slivky.

Aby sirup mohol v priebehu varu a infúzie rovnomerne prenikať do ovocia, musí byť každý z nich prepichnutý na niekoľkých miestach špízom alebo špáradlom.

Rozpustiť cukor v množstve 1,4 šálky v 1,5 šálky vody a variť sirup, ktorý sa naleje horúcou horúcou čerešničkou.

Potom nechajte ovocie namočené v sirupe na jeden deň.

Na konci tejto doby sa infúzny sirup musí vypustiť do samostatnej nádoby a nechať variť.

Následne nalejte slivky s horúcim sirupom a nechajte vylúhovať.

O deň neskôr dáme všetko do ohňa a pripravíme ho, uistíme sa, že džem nie je strávený a nie je spálený. Pripravenosť džemu môže byť určená priehľadnosťou ovocia a ich rovnomernou distribúciou v sirupe.

Hotový džem by mal vychladnúť. Potom sa prenesie do suchých, čistých plechoviek. Jam, môžete zvinúť veka, a môžete zavrieť pergamen, pevne viazanie krku bánk.

V prípade skladovania sa odporúča uviaznuťchladné miesto.Ak musíte skladovať čerešňovú slivkovú marmeládu na dostatočne teplom mieste, potom, aby sa džem nevyskytol kyslo a plesnivo, môžete ho naplniť pol centimetrovou vrstvou granulovaného cukru zhora.

Čerešňová marmeláda s kamienkami je vynikajúcou pochúťkou.Môže byť tiež použitý pri príprave rôznych cukroviniek, dezertov a ako náplň.