Červený Rowan nasiaknutý jablkami je jednoduchý recept na chutné a zdravé bobúľ rowan na zimu.

Čiernoplodý horský popol získal väčšie uznanie pri varení. Ale horský popol s červenými plodmi nie je o nič horší, stačí vedieť, ako ho správne pripraviť na zimu. Mám doma jednoduchý recept na to, ako urobiť namočené červené ovocie rowan.

Zložky: klinčeky, škorica, červený horský popol, cukor, soľ, , 12) jablká

Ako nakladať bobule popola na zimu.

Na prípravu polotovaru pre tento recept musíte po prvom mraze vyzdvihnúť dobre vyzreté, najlepšie zozbierané ovocie rowan. Na začiatok ich odstránime z vetvičiek a dobre ich umyjeme.

Potom môžu byť naše červené bobule prenesené do nádoby na močenie (sud, vedro, smalt alebo sklenená misa).

Bude veľmi chutné, ak pridáte nakrájané plátky alebo celé jablká na bobúľ rowan.

Naplňte decht na vrch studenou soľankou a na začatie procesu kvasenia nechajte ho dva až tri dni na teplom mieste.

Následne môžete odstrániť naše zásoby pre skladovanie na chladnom mieste.

soľanka pre horský popol:

- voda - 1 liter;

- soľ - 5 g;

- cukor - 1 polievková lyžica. lóže;

- klinček - 0,5 g;

- škorica - 1 g.

Príprava nálevu je jednoduchá: zozbierajte všetky prísady a priveďte do varu.

Pečený rowan s jablkami bude dobrým doplnkom rôznych hlavných jedál. A môžete, brúsenie nakladané bobule s jablkami, pripraviť chutné pikantné koreniejedlá z rýb alebo mäsa.