Čerstvé uhorky - výhody a poškodenie tela: vlastnosti, vitamíny a kalórie uhorky.

Uhorka obyčajná, takzvaná ročná bylina tekvicovej rodiny. O tejto úžasnej ovocie bolo známe viac ako 6 tisíc rokmi. Ich vlasť sa považuje za tropickú a subtropickú oblasť Indie a Číny.

Zloženie: uhorky

Obsah

  • 1Vlastnosti
  • 2Zdravotné prínosy uhoriek
  • 3Harm a kontraindikácie uhoriek

Vlastnosti

Kalorický obsah uhoriek je malý, 15 kcal na 100 gramov výrobku.

Čerstvé uhorky obsahujú 95% vody, veľmi málo sacharidov a bielkovín.

Zostávajúca časť obsahuje vitamíny C, B1, B2, P, karotén a makro a mikroelementy. Preto sú uhorky také užitočné, pretože tieto látky sú nevyhnutné pre udržanie procesu metabolizmu. Aj v uhorky obsahuje veľa draslíka, prispieva k rýchlemu odstráneniu prebytočnej vody z tela.

Zdravotné prínosy uhoriek

\ t

Foto: Uhorky v záhrade.

Výhody čerstvých uhoriek pre telo sú mnohostranné, majú choleretické, močopudné, laxatívne účinky, zlepšujú chuť do jedla.

Používajú sa pri chorobách kardiovaskulárneho systému, pečene, obličiek, obezity, dny a mnohých ďalších.

V uhorkách existujú enzýmy, ktoré podporujú lepšie trávenie živočíšnych bielkovín, zabraňujú premene sacharidov na tuky. Z tohto dôvodu sa odborníci na výživu domnievajú, že mäsové jedlá sú najlepšie kombinované s uhorkovým šalátom.

celulóza,ktorý uhoriek veľa, odstraňuje z tela "zlý" cholesterol. Čerstvé uhorky sú odporúčané pre aterosklerózu.

Uhorky tiež pomáhajú s popáleninami a používajú sa aj proti akné a niektorým kožným ochoreniam.

Uhorka je bohatá na alkalické soli, ktoré neutralizujú kyslé zlúčeniny, čím zlepšujú metabolické procesy, zabraňujú predčasnému starnutiu a ukladaniu kameňov v pečeni a obličkách.

Uhorka je tiež dobrým zdrojom jódu, zlúčeniny, ktorú telo dobre prijíma.

Čerstvé uhorky sú nepostrádateľným pomocníkom pre tých, ktorí chcú schudnúť, môžu byť konzumované vo veľkých množstvách a pridané k akejkoľvek diétnej dávke. Účinne reguluje chuť k jedlu, zlepšuje trávenie, vytvára pocit sýtosti.

Používajú tiež uhorky v kozmetických výrobkoch, extrakty z čerstvých uhoriek sú súčasťou bieliacich činidiel a na mastnú pleť sa používajú aj uhorková tinktúra na báze alkoholu.

V zime sú užitočné solené uhorky. Odstraňujú toxíny a trosky dobre, pomáhajú pri trávení proteínov. Nakladané uhorky sa používajú ako preháňadlo.

Škoda a kontraindikácie uhoriek

Škoda uhoriek môže byť ovplyvnená zvýšenou kyslosťou žalúdka. Preto sú uhorky kontraindikované pri ochoreniach peptického vredu zažívacieho systému.

U dojčiacich matiek sa neodporúčajú ani uhorky.

Na uhorky existujú obmedzenia. Nemôžu to byť ľudia s chorobami pečene, obličiek, kardiovaskulárneho systému, hypertenzie, aterosklerózy atehotenstva.

Stále krásne fotografie uhoriek.