Čerstvé brusnice na zimu - zber brusníc podľa nezvyčajného receptu na bielkoviny a cukor.

Čerstvé brusnice v práškovom cukre - dezert známy od detstva. Ukazuje sa, že táto chuť, v prakticky nezmenenej forme, môže byť zachránená na zimu. Ponúkam nezvyčajný recept na prípravu brusníc v bielkovinách a cukre. Tento originálny a chutný prípravok je možné pripraviť samostatne - tu je recept.

Zloženie: brusnice, cukor, vajcia

Ako variť brusnice na zimu podľa tohto neobvyklého receptu.

Najprv sa umyje a suší 200 g zrelých brusníc na uteráku.

Kým prebytočná kvapalina odteká z bobúľ, rozšľahajte jednu čerstvú vaječnú bielku vidličkou. Beat, kým pena, a kým hladké.

Sušené brusnice vložte do misky s bielkovinami a potriasaním riadu sa uistite, že proteín úplne pokrýva jednotlivé bobule.

Pomocou malého skimmeru vyberte brusnicové bobule a jemne ich preneste na plochý tanier so 100 g práškového cukru. Uistite sa, že bobule na prášku ležia v jednej vrstve.

Brusnice sa musia ďalej miešať pomocou plochej silikónovej špachtle (alebo nejakým iným spôsobom), až kým sa prášok nedrží na brusniciach zo všetkých strán.

Preneste plody na list pokrytý papierom na pečenie a umiestnite do mierne vyhrievanej rúry. Pre tento postup môžete použiť aj elektrickú sušičku.

Vysušte, kým prášok s proteínmi neprestane lietať z bobúľ.

Sochory brusníc v bielkovinách a cukríkoch z cukrovej trstiny by mali byť aj naďalej v malých kartónových škatuliach a ešte lepšie v nádobách, kde sanie vlhké. Cínové plechovky čaju sú tiež vhodné na skladovanie. Taká je príprava brusníc pre nezvyčajný recept na zimu. Páči sa vám tento recept? Zanechajte spätnú väzbu.