Čerešňový sirup: ako variť čerešňový sirup doma - najlepší výber receptov

Aromatické čerešňové zrelé, zvyčajne v pomerne veľkých objemoch. Čas na jeho spracovanie je obmedzený, pretože už po prvých 10 - 12 hodinách začne bobule napodobňovať. Po zranení veľkého množstva plechoviek duseného ovocia a džemu si ženy v domácnosti spojili hlavy, čo iné z čerešní. Ponúkame možnosť - sirup. Toto jedlo bude skvelým doplnkom zmrzliny alebo palaciniek. Pripravia tiež lahodné nápoje zo sirupu a namočia ich do koláčov na zákusky.

Zložky: čerešňa, voda, kyselina citrónová, čerešňové listy, cukor Čas záložky: Leto

Obsah

  • 1Výber z najpopulárnejších receptov
    • 1.1Sirupy z čerešňovej šťavy s kyselinou citrónovou
    • 1.2Odvarový sirup z čerešňových listov
    • 1,3Ako si vyrobiť čerešňový sirup z ovocia s jamami
    • 1.4Čerešňový sirup s mandľami
    • 1.5Mrazený sirup Berry
  • 2Balenie sirupu do skladovacích nádob

Výber najobľúbenejších receptov

Sirupy z čerešňovej šťavy s kyselinou citrónovou

  • kyselina citrónová - ½ lyžičky;
  • čerešňová šťava - 500 mililitrov;
  • granulovaný cukor - 600 gramov.

Čerešňa sa premyje v studenej vode, jemne vysuší na site a vytriedi. Kosti sa vyberajú z vybraných plodov. Na extrahovanie šťavy použite manuálny alebo elektrický odšťavovač. V štipke urobí kovové sito.

Ďalej odmerajte potrebné množstvo šťavy. Je naliata do misky so širokým dnom. Kapacita zapálená a ohrievaná. Vložte cukor do horúcej kvapaliny. Varenie pokračuje, kým sirup nezhustne. Musí byť lakomý.

Ak sa bobule nechajú prejsť sitom, hmota sa musí niekoľkokrát vypustiť. Na tento účel sa hotový sirup ponechá na stole niekoľko hodín. Zvyšky buničiny počas tohto času sa vyzrážajú. Horný priehľadný sirup, snažiaci sa nemiešať, nalial do inej misky, zahrieval a nechal sa znovu usadiť. Tento postup sa niekoľkokrát opakuje. Stačí tri alebo štyri prístupy.

V konečnom štádiu sa k hmotnosti pridá kyselina citrónová. V tomto prípade je konzervačným činidlom a zvýrazňovačom chuti.

Odvarový sirup z čerešňových listov

  • čerešňové listy - 20 kusov;
  • čerešňové bobule - 1 kilogram;
  • voda - 250 mililitrov;
  • granulovaný cukor - 700 gramov.

Vytlačte šťavu z vybraných čistých bobúľ. Dort s milencom Stoneworms neskôr používaný na kulinárske účely, napríklad na prípravu želé a kompótov. Šťava zmiešaná s cukrom. Kým sa kryštály rozpúšťajú, pripravte odvar z listov. K tomu, zelené čerešne ponorené vo vode a varte po dobu 7 minút. Keď je odvar pripravený, listy sa odstránia a tekutina sa zmieša s čerešňovou šťavou. Hmota sa varí na minimálnom výkonovom horáku pol hodiny. Počas tejto doby sirup zhustne a pomocou ľahkej ruky sa odošle do fľaše.

Ako vyrobiť čerešňový sirup z ovociapod kosťami

  • čerešňové bobule - 2 kilogramy;
  • granulovaný cukor - 2,5 kg;
  • voda - 1,5 litra.

Táto metóda je ideálna pre tých ľudí, ktorí sa neobťažujú zbytočnými starosťami pri spracovaní plodov. Čisté plody ležia na panvici, pridajte množstvo vody a granulovaný cukor určené receptom.

Hmota sa varí pri najnižšom teple, asi 3 hodiny. Výsledný džem sa filtruje cez jemné plastové sito alebo cez gázovú tkaninu, ktorá je zložená v 2 - 3 vrstvách.

Výsledný sirup sa varí 2 minúty a distribuuje v plechovkách a varené bobule sa používajú vo forme suchého džemu alebo sa používajú na výrobu domácich nápojov.

Višňový sirup s mandľovým tónom

Bobule sú zbavené kôstok. Je to veľmi vhodné urobiť pomocou špeciálneho nástroja.

Kamene, bez prania, sú okamžite rozdrvené mlynčekom na kávu alebo kladivom. Rozdrvená zmes sa pridáva k buničine čerešne a mieša sa. Miska s jedlom je pokrytá čistým, hrubým uterákom. V tejto forme by zmes bobúľ mala stáť 24 hodín pri teplote + 22 ... + 24 ° C. Počas tejto doby, kamene dodajú čerešňovú jemnú mandľovú príchuť.

O deň neskôr sa bobule prechádzajú jednotkou a stláčajú šťavu. Výsledný koncentrát sa kombinuje s cukrom v rovnakom pomere. Sirup sa varí až do zahustenia a naleje sa do sterilných nádob.

Mrazený sirup Berry

    83) čerešne z mrazničky - 2 kilogramy;
  • voda - 250 ° Cmililitrov;
  • granulovaný cukor - 3 kilogramy.

Celé mrazené čerešne sa vložia do kovovej nádrže, potiahnutej bielym cukrom a naplnenej vodou.

Hmotnosť sa umiestni na plyn a privedie sa do varu. Výrobok nie je nutné variť. Oheň sa vypne a nádoba sa uzavrie vekom. Varenie v tejto forme by malo byť úplne chladné. Postup sa opakuje štyrikrát. Po poslednom ochladení sirupu sa prefiltruje. Aromatická kvapalina sa opäť položí na horák a varí sa až do hustej hustoty.

Kanál „FOOD TV“ prezentuje vašej pozornosti originálny recept na výrobu čerešňového sirupu so škoricou a portom

Balenie sirupu do skladovacích nádob

Sirup, nalejte do čistých sterilných nádob v horúcej forme. Viečka sa tiež sterilizujú varom vo vriacej vode počas niekoľkých minút. Uzavreté fľaše sú umiestnené ležiace vo vodorovnej polohe. Kryty v tejto forme z vnútra prichádzajú do styku s horúcim obsahom, ktorý poskytne dodatočnú sterilitu.

Trvanlivosť domáceho čerešňového sirupu je jeden až niekoľko rokov. Otvorené plechovky sa skladujú v chladničke pod pevne priskrutkovaným vekom.