Čerešne: popis, vlastnosti, užitočné vlastnosti a poškodenie čerešní.

Čerešňa je ker alebo krátky strom, nie viac ako 7 metrov od čeľade ružovej, patriacej do rodu sliviek. Jeho plody majú zaoblený tvar, tmavo červenú farbu. Čerešňa je originálna vo svojej štruktúre: vo svetlej lesklej škrupine leží chutné šťavnaté mäso a malá kosť.

Zloženie: čerešňa Čas na záložku: Leto

Sezóna dozrievania čerešní: jún - júl. Pravdepodobne každý pozná svoju sladkú a kyslú chuť. Ale poznáte priaznivé vlastnosti čerešní, nádherných plodov?

Čerešne sú pre organizmus veľmi prospešné. Existuje množstvo liečivých vlastností. Po prvé, vďaka obsahu pigmentového antokyanínu sa ľahko vstrebáva do tela a je považovaný za diétny výrobok. Cherry obsahuje mnoho krvotvorných prvkov. Je veľmi účinný pri liečbe anémie a arteriálnej aterosklerózy. Účinne zvyšuje hemoglobín, pôsobí ako hemostatické činidlo. Cherry posilňuje kapiláry, pomáha pri vysokom tlaku. Účinné pri chorobách kardiovaskulárneho systému, u ľudí, to bolo nazývané "srdce berry".

Čerešňová šťava obsahuje mnoho vitamínov. Je užitočná na prechladnutie, bronchitídu. Zvyšuje chuť do jedla, bojuje s artritídou, dobrým antiseptikom. Šťava má mierny laxatívny a expektoračný účinok. V ľudovej medicíne sa používala aj kôra čerešní, listov a stonky. Z nich sa pripravujú infúzie a pleťové vody, ktoré sú veľmi účinné v mnohýchchoroby.

Foto. Čerešňa

Foto červená čerešňa

Krásna fotografia čerešní

Cherry sa tiež skúma pomocou štandardnej medicíny. Pôsobí ako zložka mnohých liekov. Dáva syru sladkú chuť a príjemnú arómu. Plody čerešňových liekov odhalili obsah kyseliny ellagovej. Táto kyselina sa používa v liekoch zameraných na liečbu rakoviny. Konzumácia čerešní má pozitívny vplyv na inhibíciu rastu rakovinových buniek.

Okrem liekov sa v kozmetike používa čerešňa, jej aróma sa používa v mnohých voňavkárskych vzorcoch. Spoločná séria je "Wild Cherry" alebo "Chinese".

Napriek mnohým liečivým vlastnostiam však v niektorých prípadoch môže čerešňa spôsobiť poškodenie tela. Menovite: je kontraindikovaný pre problémy gastrointestinálneho traktu. Bohaté množstvo vitamínu C zvyšuje kyslosť a je "nepriateľom" pre vredy a gastritídu. Čerešňa je kontraindikovaná pri obezite a cukrovke. Obsah glukózy negatívne ovplyvní posledné ochorenie. Cherry sa tiež neodporúča na chronické ochorenie pľúc.

Foto. Cherry Cherry

Foto. Zrelé čerešne

Čerešňa, chutné a krásne bobule. Po prvé, jeho mimoriadna chuť je veľmi príjemná na konzumáciu surového mäsa. Aj po rozmrazení si zachováva špeciálnu chuť a vôňu. Čerešňové plody sú krásnou ozdobou cukroviniek a dezertov. Používajú sa na džemy a zaváraniny, džúsy, kompóty, ovocné nápoje a dokoncaalkoholické nápoje (vína a likéry). Vo varení, rovnako ako v medicíne, sa používajú nielen ovocie: čerešňové vetvičky dávajú kebabom nezvyčajnú chuť, do marinády sa pridávajú listy a konzervy.

Každá hosteska má množstvo tajomstiev na zber plodov čerešní. Najjednoduchšie spôsoby prípravy sú sušenie a zmrazovanie. V budúcnosti sa takáto čerešňa používa hlavne na výrobu zákuskov alebo ozdôb (mrazenie). Na stránke nájdete jednoduché recepty na výborné čerešňové prípravky.