Celé kdoule vo vlastnej šťave - jednoduchá a chutná príprava kdoule na zimu.

Ak chcete variť japonské kdoule vo vlastnej šťave podľa tohto receptu, budeme potrebovať zrelé plody, ktoré je potrebné starostlivo vybrať. Krásne a hladké - pôjdu na sochory úplne, zvyšok - musí byť očistený od čiernych a hnilobných plôch, a potom brúsiť.

Zložky: kdoule, cukor

Ako variť kdoule vo vlastnej šťave.

Celé pripravené ovocie sa ukladá do čistých nádob alebo inej nádoby.

Rozdrvené - nalejte malé množstvo (100 gramov na 1 kg nakrájanej kdoule) a varte na miernom ohni 10 minút.

Stláčajte šťavu z výslednej hmoty (môžete použiť bežnú gázu), nechajte vychladnúť a naplňte ju pohármi.

Okrem toho zber z kdoule sa môže vykonávať dvoma spôsobmi.

Po prvé: môžete jednoducho položiť útlak, zakryť poháre s papierom a odstrániť prázdny priestor na uloženie na tmavom chladnom mieste. Táto metóda som čítal zo starej kuchárky. Použili ho naše babičky a prababičky, ale neskúšal som to. Ak je však napísaná v takej starej knihe, určite to funguje. Kto sa takto bude snažiť variť - napíšte o svojich výsledkoch do recenzií. Nebuďte chamtiví - zdieľajte s ostatnými))

Po druhé: pri výrobe šťavy z kdoule môžete pridať cukor. Každý si môže vybrať množstvo podľa vašich predstáv. I, napríklad, dal na 100-150 gr. na liter získanej šťavy.

Ďalej musíte naplniť poháre s celými plodmi kdoulesirup, sterilizujte ich 30 minút, navinúť a uskladniť ako obyčajný džem.

Ktoré z navrhovaných možností si vyberiete - len vy sa môžete rozhodnúť. Hlavná vec je, že v oboch variantoch na výstupe dostanete skvelé jedlo - kdoule vo vlastnej šťave, varené doma.