Cannonwheel a mliečne huby konzervované na zimu v bankách - ako zachovať huby na zimu.

Konzervované mliečne huby a volnushki - zdá sa, čo by mohlo byť jednoduchšie? Tieto huby sú určite chutné, ale musíte vedieť, ako ich správne pripraviť na zimu. Skúste pripraviť korenené huby pre tento osvedčený domáci recept.

Zloženie: voda, huby, nové korenie, bobkový list, soľ, \ t ocot, čierne korenie

Surové (čerstvé) volnushki a mliečne huby majú štipľavú horkú chuť v dôsledku horiacej mliečnej šťavy v buničine. Aby sa zabránilo otrave jedlom, je potrebné tieto huby riadne spracovať pred konzervovaním. Je potrebné vedieť, že v prípade nakladania s soľou alebo mliečnymi hubami zmizne nepríjemná ostrá chuť v procese morenia húb. Preto, pre konzervovanie, budeme používať len solené mliečne huby alebo volnushki.

Ako uchovávať huby na zimu.

Na začiatok musíme dať huby, dobre solené (bez poškodenia), huby do cedníka a umyť ich z hlienu pod tečúcou studenou vodou.

Potom niekoľkokrát pretrepte cedník tak, aby prebytočná voda v skle bola rýchlejšia.

Ďalej musíme dať korenie na dno sterilizovaných pohárov.

Koreniny na konzervovanie húb na 0,5 l nádobky:

  • nové korenie (hrášok) - 3 ks;
  • vavrínový list - 1 ks;
  • čierne korenie (hrášok) - 3 ks.

Potom naplníme poháre solenými hubami 1,5 cm pod krk a dáme 2 do každej nádobyArt. lóže. ocot (5%).

Ďalej, musíte naplniť banky huby s vriacou slanou vodou. Na 1 liter kvapaliny sa odoberie 20 gramov soli.

Potom potrebujeme sterilizovať vyplnené huby. Za týmto účelom uložíme konzerváciu do nádoby s vodou (t 40 ° C), prikryjeme plechovky obaľovanými viečkami a sterilizujeme s minimálnym časom varu 60 minút.

Po hodine sterilizácie sa poháre nechajú len zvinúť, potom skontrolujú kvalitu švu a vychladnú.

Chutné volnushki a mliečne huby, konzervované podľa tohto domáceho receptu, môžu byť podávané na stole ako nezávislé studené občerstvenie. Tieto huby však možno pridať do rôznych slávnostných šalátov.