Čaj Rose a jahodový džem

Jedným z prvých jarných bobúľ je krásna jahoda a moja rodina má rada toto bobule v surovej forme a vo forme džemov a konzerv. Jahoda sama o sebe je voňavé bobule, ale tentoraz som sa rozhodol pridať čajové lístky ruže na jahodový džem.

Zloženie: voda, jahody, okvetné lístky čajových ruží, kyselina citrónová, cukor.Záložka Čas: Pružina, Leto

A ja som dostal tentoraz najrôznejšie čajové ruže a jahodový džem. Zásoba vyšla neuveriteľne chutne. Jahodové plody nie sú uvarené mäkké, zachovali si tvar a zostali celé. A ako dych berúce vonia taká domáca čajová ruža a jahodový džem, môžete sa dozvedieť pripravením zimnej pochúťky pre vašu rodinu podľa môjho podrobného receptu s postupnými fotografiami.

Zloženie:

  • okvetné lístky čajových ruží - 300 g;
  • jahody - 400 gr;
  • voda - 100 ml;
  • cukor - 600 g;
  • kyselina citrónová - 2/3 lyžičky.

Ako variť čajovú ružu a jahodový džem

Skôr ako začneme variť, pripravme si suroviny na prípravu. Potrebujeme dať jahody do cedníka a opláchnuť pod tečúcou studenou vodou.

Potom odtrhneme chvosty jahôd a súčasne odmietame rozdrvené bobule.

Uvaríme džem zo zrelých a celých jahôd.

Dajte jahody do veľkej nádoby a nalejte ju tampolovicu cukru na predpis. V mojom prípade je to 300 gramov.

Nechať jahody stáť niekoľko hodín pri izbovej teplote, aby bobule začali vyrábať šťavu.

Medzitým sa budeme zaoberať okvetnými lístkami ruží. Ak ste si kúpili ruže na trhu, je žiaduce umyť okvetné lístky. V mojom vidieckom dome som si zobral narmhal jam a obmedzil som sa na starostlivé otočenie lístkov, aby som odstránil mierne visiace listy.

Teraz musíme vyrobiť cukrový sirup. Nalejte vodu do hrnca a nalejte zvyšných 300 gramov. cukor piesok. Dajte hrniec na oheň a prineste sirup do varu, stále ho miešajte lyžičkou.

Potom nalejte vymenené okvetné lístky čajových ruží so sirupom a nechajte ich vylúhovať dve hodiny.

Jahody, prázdna šťava sa kombinujú s ružovými lístkami v sirupe a pridávajú sa kyselina citrónová.

Všetko spolu prinesie do varu, odstráni penu, zakryje džem vekom a nechá sa stáť štyri hodiny.

Potom musíte jam uvariť a nechať stáť ďalšie tri až štyri hodiny.

Po tretíkrát privedieme zásoby do varu, oheň odstránime na minimum a za stáleho miešania lyžičkou varíme desať minút.

Balenie vopred pripravíme pripravené sklenené poháre a tesnenie uzávermi.

Jahodová marmeláda a okvetné lístky čajových ruží sa ukázali ako veľmi krásna jasná karmínová farba.

Naša marmeláda má jedinečnú jemnú arómu a veľmi jemnú chuť. aVzhľadom k tomu, čaj ruže je prírodné antibiotikum, náš džem je nielen chutné, ale aj prospešné pre telo.

Na prevenciu prechladnutia každý deň stačí jesť niekoľko lyžíc voňavých a lahodne chutných čajových ruží a jahodového džemu.