Bulharské korenie v paradajkovej omáčke so zeleninou na zimu - lahodný recept na zber korenia z hrnca.

Tento všestranný a chutný recept vám umožní ľahko pripraviť bulharské korenie v paradajkovej omáčke na zimu. Recept nevyžaduje sterilizáciu. Výsledkom je chrumkavé korenie a paradajka chutné, jednoduché a lacné.

Zložky: bulharské korenie, mrkva, petržlen, rastlinný olej, cukor, \ t zeler, soľ, paradajková šťava, kôpor, ocot, cesnak

V prípade 3 kg nakrájaných papričiek, 6 litrov hotovej paradajkovej šťavy, 600 g strúhanej mrkvy, 100 g strúhaného koreňa zeleru, 20 strúčikov cesnaku, banda kôprom a petržlenu, 400 ml rastlinného oleja, 100 g soli a cukru, 100 ml octu ,

V prvom rade pripravte paradajkovú šťavu. Vezmeme dobre zrelé paradajky, nakrájame ich na kúsky, rozomelíme ich mixérom alebo ich otočíme v mlynčeku na mäso, potom ich môžete brúsiť cez cedník. Po tom, dať kuchár na malý oheň. Varte 30 minút a odstráňte penu.

Umyte papriky dôkladne, odstráňte stonky a semená, rozrežte ich na prúžky (asi 1 cm široké), mrkvu, koreň zeleru a rošt, jemne nakrájajte zelené, nakrájajte strúčiky cesnaku.

Zmes zeleniny, okrem cesnaku a bylín, sa ponorí do vriacej šťavy, pridá sa rastlinný olej, cukor a soľ.

Šťava so zeleninou a korením by sa mala variť 10 minút.

Hotové korenie by malo byť mäkké a ľahko sa prelína špáradlom. 5 minút pred koncom pridajte ocot, byliny a cesnak. Stále horúca zelenina na korenie ležala v sterilizovaných nádobách, plnila sabanky.

Plechovky sa okamžite hermeticky navinú, otočia hore dnom a zabalia sa, kým nie sú chladené.

Konzerváciu možno použiť na prípravu rôznych druhov mäsa, pizze, ako občerstvenia, obliekania do polievok. Úroda na zimu nezaberie veľa času, ale na stole sa vytvorí odroda a poskytne vám vitamíny.