Bulharské korenie marinované s jabĺčkami: recept na zber plátkov korenia - nielen na jedlo, ale aj na krásu.

Sladká paprika marinovaná s jablkami - zber, ktorý nie je u našich stolov veľmi bežný. Mnohé ženy v domácnosti neriskujú miešanie ovocia a zeleniny v jednom kuse. Ale akonáhle urobíte také nezvyčajné uchovanie, stane sa špeciálnym zimným pokrmom.

Zloženie: bulharské korenie, cukor, ocot, jablká.

Ako variť nakladané papriky s plátkami jabĺk na zimu.

Bude to v poriadku, ak môžete urobiť zber úrody z korenia rôznych farieb s pridaním jabĺk Antonov. Preto sa snažte vziať červené, zelené a žlté papriky v množstve 3 kg.

Nakrájajte ovocie na štvrtiny, nezabudnite odstrániť semená.

Rovnako pripravte a Antonovka.

Ďalej musíte variť jednoduchú marinádu: vodu (4 l), ocot (300 ml), cukor (800 ml).

Najprv začneme blanšírovať jablká a potom korenie. Jablká sa uchovávajú v marináde - 5-7 minút a korenie - 3-4 minúty.

Takto pripravené výrobky sú usporiadané v litrových nádobách v rovnomerných vrstvách tak, aby tento polotovar vyzeral esteticky.

Marináda opäť privedie do varu a naleje naň jablká a korenie.

Zo 6 kg zeleniny a ovocia sa ukáže, že sa bude valiť šesť litrov plechoviek korenia a jabĺk.

Lahodná paprika, nakrájaná na plátky, sa dobre hodí k horúcej bravčovej šunke. Krásna nádoba takého prázdneho miesta sa dá položiť na poličku v podobe kuchynského dekoru.