Brusnicový džem s jablkami na zimu - jednoduchý recept na varenie brusnicového džemu s jablkami.

Tento recept je vhodný pre tých, ktorí radi experimentujú a robia rôzne možnosti pre rôzne druhy džemu. Tento chutný voňavý domáci brusinkový džem s jablkami je úspešnou a doplnkovou kombináciou produktov, ktoré zlepšili chuť polotovaru brusnice. Dosť slov, choď na varenie.

Zložky: brusnice, cukor, jablká.

A tak pre 500 gramov zrelých brusníc potrebujeme ½ kilogramu jabĺk (najlepšie leto, sladké odrody, tzv. Škorica, Antonovka alebo Anis), 1300 gramov cukru a pohár vody.

Ako urobiť brusnicový džem s jablkami na zimu.

Najprv pripravíme bobule brusnice, vyberieme dobre zrelé bobule bez poškodenia a potom ich umyjeme a kričíme.

Poďme si pripraviť jablká: ošúpať kožu, vystrihnúť jadro a semenáka ostrým nožom, nakrájať jablká na malé plátky (s veľkosťou približne 7-8 mm). Aj pripravené plátky jabĺk musia byť niekoľko minút blanšírované.

V ďalšom štádiu varenia sa náš tanier, bobule a ovocie nalejú do nádoby na varenie, potom sa vopred pripraví pripravený cukrový sirup.

Ďalej uvarte brusnicovú marmeládu na miernom ohni až do varenia.

Na konci varenia prenesieme platňu do sterilných sklenených nádob, korku s viečkami a vyberieme na skladovanie na chladnom a suchom mieste.

V období jeseň-zima-jar, z takejto voňavej lahodnej marmeládyurobte širokú škálu dezertov, náplní do koláčov. Ale milovníci pitia s nami - jednoducho nepoznajú ďalší džem. Tu to je!

Pozri podobný recept na brusnicovú marmeládu vo videu z Nadi: