Brusnice na zimu vo vlastnej šťave - jednoduchý recept na zber.

Pri príprave tohto receptu sa ušetrí všetko, čo je užitočné brusnice. Brusnice sú svojou povahou antiseptické, vďaka kyseline benzoovej, ktorá zabraňuje vzniku baktérií a môže sa uchovávať v čerstvom stave dlho bez spracovania. Ale aby ste ho uchovali celý rok alebo dlhšie, musíte použiť recept na zachovanie.

Zloženie: brusnice, brusnicová šťava

Pri zbere brusníc na zimu berieme 7 častí vybraných brusníc a 3 časti brusnicovej šťavy.

Čerstvo zozbierané brusnice sa niekoľkokrát umyjú v site a na krátku dobu sa nechajú v ňom, aby sa voda vypustila.

Usporiadame: vyberáme zrelé bobule rovnakej farby a pripravujeme šťavu z depresívnych a prezretých plodov.

Zmiešame celé bobule a brusnicovú šťavu, zahrejeme na 95 ° C, nenecháme variť do varu, ale rýchlo ich umiestnime do pohárov a sterilizujeme: 0,5 l - 5-8 min., 1 l - 10-15 min. , 3 l - 20-25 min.

Ďalej by ste mali zriaďovať banky so špeciálnym strojom.

Pri príťažlivosti celej zimy a skorej jari, keď nemáme dostatok vitamínov, berieme brusnice vo vlastnej šťave ako vitamínový liek, vyrábame ovocné nápoje, kompóty, plnky na koláče.