Brusnica vo vlastnej šťave bez cukru.

Recept na túto užitočnú čučoriedku je užitočný pre ženy v domácnosti, ktoré si chcú v vitamíne zachovať vitamíny v čo najväčšej možnej miere a majú dôvod na výrobu sochoru bez cukru. Brusnice vo vlastnej šťave šetrí takmer všetky blahodarné vlastnosti čerstvých plodov.

Zloženie: brusnice

A tak je na zber úrody potrebné iba čerstvé brusnice.

Ako variť brusnice vo vlastnej šťave na zimu.

Variť brusnice v ich vlastnej šťave by mali byť dôkladne opláchnuté a potom podrobené triedeniu. Krásne a dokonca aj ovocie bude základom obrobku, a čiastočne nevyzretý alebo pokrčený - bude použitý na prípravu šťavy.

Z neštandardných plodov stláčajte šťavu.

V pripravených plechovkách ukladáme celé brusnice.

Šťavu naplňte zrelými plodmi v pomere 3 diely šťavy a 7 častí brusnice.

Nasaďte obrobok na oheň.

Keď začne prejavovať známky varu, rýchlo ju nalejte do čistých pohárov a vložte do zariadenia na sterilizáciu. Nádoby s objemom 1 liter sa spracúvajú po dobu 10 minút príťažlivosti, trojlitrové fľaše po 20 minútach.

Potom môže byť obrobok zakrytý, ochladený a odoslaný do skladu.

Vzhľadom na to, že recept neupravuje používanie cukru, hotové brusnice vo vlastnej šťave môžu bezpečne prijať ľudia trpiaci cukrovkou, ktorí chcú schudnúť, a jednoducho všetkým, ktorí majú obmedzené používanie sladkostí. V zime, takobrobok môže byť podávaný rôznymi spôsobmi. Napríklad pridaním medu do šťavy získate jedinečný liečivý nápoj. Bobule tiež nezmiznú. Robia polevy v koláčoch, omáčkach alebo zdobia domáce dezerty a koláče.