Blackberry konfiture jam - ako urobiť blackberry confiture doma.

Vynikajúci recept na výrobu morušového džemu.Lahodná pochúťka pre deti i dospelých.

Zloženie: ostružiny, cukor Čas záložiek: Leto [PDN 5]

Recept na výrobu pečiva:

Umyjeme a čistíme zrelé ostružiny, potom filtrujeme cedníkom.

Po vysušení bobúľ ich nalejte do smaltovanej panvy alebo misy.Posypte cukor do bobúľ a premiešajte.Potom preskočte cez mlynček na mäso a pridajte vodu do výslednej hmoty.

Zmes priveďte do varu, znížte teplotu a pokračujte vo varení po dobu 10 minút, potom naplňte cukor a varte, kým nie je pripravený naraz (sirup by sa mal zahusťovať a začať premieňať na želé).

V prípade 1 kilogramu bobúľ berieme 1 šálku vody a 1,2 - 1,4 kg cukru.

Blackberry confiture ide dobre s obyčajným bielym chlebom vo forme sendviča ráno.Pre zmrzlinu - morušový džem je vynikajúcou príchuťou.Aj marmeláda je skvelá na prípravu čaju.