Biltong doma v Južnej Afrike - recept s fotografiou, ako variť chutné marinované trhané.

Kto môže nechať ľahostajný chutný trhaný? Tu je len taká pochúťka nie je lacná. Navrhujem variť v mojom dostupnom domácom recepte s fotkami krok za krokom, biltongom v Afrike.

Zloženie: hovädzie mäso, koriander, cukor, soľ, mleté ​​čierne korenie

Pripravte takéto jedlo z marinovaného hovädzieho mäsa. Na začiatku je mäso marinované v rôznych koreninách a potom sušené (sušené).

Ako urobiť bilong doma.

Aby som mohol stavať, zvyčajne si vezmem kúsok čerstvého hovädzieho mäsa bez kosti, s hmotnosťou 1 - 1,5 kg.

Na začiatku musí byť mäso narezané na dlhé pásy, ktoré nie sú viac ako jeden centimeter hrubé, ostrým nožom pozdĺž vlákien. Takto sa môj recept odlišuje od klasickej prípravy, v ktorej sú kusy na vytvrdzovanie najčastejšie rezané pozdĺž vlákien.

Aby mäso lepšie marinovalo a varilo sa rýchlejšie, zvyčajne ho porazím malým kladivom. Aj keď v klasickom recepte pre bitlong africkým spôsobom nie je hotovo.

Ďalej musíme pripraviť zmes na solenie hovädzieho mäsa.

Zmes suchého morenia pre sušené mäso pozostáva z:

  • soľ na varenie - 30 gramov;
  • Cukor (lepší ako hnedý) - 10 gramov;
  • Mleté čierne korenie - 10 gramov;
  • Koriander (zem) - 30 gramov.

Zmiešame všetky zložky zmesi a je pripravený.

Potom musíte rozložiť prúžky mäsa na plochú misku do jednéhovrstvy a veľkoryso posypeme na oboch stranách jablčným alebo vínnym octom.Akonáhle som na tento účel použil len suché víno, bolo to skvelé.

Ďalšou fázou varenia je dôkladné posypanie každého kusa mäsa našou korenistou zmesou na solenie.Potom musí byť mäso posunuté do nádoby na morenie a tlak naň.

Je potrebné, aby sa polotovar naložil na chladnom mieste na pol dňa (12 hodín).

Ak ste urobili všetko správne, potom počas marinovania mäsa bude mať mäso šťavu s príjemnou vôňou korenia.

Počas marinovania sa mäso musí dvakrát prevrátiť, aby bolo rovnomerne nasiaknuté šťavou.

Po dostatočnom marinovaní mäsa potrebujeme zriediť ocot (jablko alebo víno) vodou v pomere 1: 6.Naše mäso by malo byť 10 minút ponorené do takéhoto roztoku.

Potom mäso z korenia opláchnite a osušte papierovými uterákmi.

Ďalej je potrebné, aby ste na pletacej ihle, špíze alebo rybárskom vlasci stehovali stehy mäsa.A zaveste ho do vetranej sušiarne.

Biltong je zvyčajne pripravený za pár dní.Ale ak máte radi sušené mäso trochu po zemi, nechajte ho visieť tri alebo štyri dni.Na uskladnenie takéhoto kusa marinovaného mäsa by malo byť v chladničke.

Tenké plátky sušeného mäsa sa stanú nepostrádateľným občerstvením na víno alebo pivo.A tiež pridávam takéto chutné trhliny do rôznych šalátov.