Biely ríbezľový kompót: možnosti varenia - ako variť čerstvý a mrazený biely ríbezľový kompót

Ríbezle sú čierne, červené a biele. Čierne ovocie je považované za najsladšie, zatiaľ čo najviac kyslé je červená. Biely ríbezl kombinuje sladkosť a kyslosť svojich kolegov. Kuchári veľmi oceňujú jej dezertnú chuť a aristokratický vzhľad. Z bieleho ríbezla pripravujú rôzne džemy, kompóty a tiež ich používajú pri tvorbe zmesí bobúľ. Nerealizované zvyšky plodín sa jednoducho posielajú do mrazničky, aby si v zime vychutnali super-vitamínové nápoje zo zmrazených plodov.

Zloženie: voda, cukor, biely ríbezle Čas na záložku: Celý rok

Témou dnešného článku je kompót. Zoberieme do úvahy možnosti výroby tohto dezertu z čerstvých aj mrazených surovín, ako aj podrobne popíšeme zber zimného kompotu.

Obsah

  • 1Zber a predpríprava bobúľ
  • 2Ako urobiť kompót pre každý deň
    • 2.1Čerstvé bobule na panvici
    • 2.2V viaczložkovej mrazničke
    • .
  • 3Príprava kompótu z bielych ríbezlí na zimu
    • 3.1S sterilizáciou plechoviek
    • 3.2Bez sterilizácie

Zber a predbežná príprava bobúľ

Biele bobule sa zhromažďujú spolu s vetvičkami. To výrazne zjednodušuje proces zberu a umožňuje zachovať integritu ovocia.

Pred varením by sa malo určiť, či sa bobule z vetvičiek odstránia. dohodav tom, že pri varení nápoja, môžete použiť ríbezle vo veľkom, a zhromaždené v zhlukoch. Druhá možnosť výrazne skracuje dobu varenia a umožňuje, aby bobule lepšie udržiavali svoj tvar.

Ríbezle kontrolujú, odstraňujú poškodené a deformované ovocie, zbavujú sa vetvičiek a úlomkov. Potom sa bobule premiestnia do cedníka, aby sa opäť neublížili. Do panvice sa naleje studená voda a ríbezle sa ponoria priamo do sita. Po dokončení vodných procedúr, bobule ľahko vysušia všetko v rovnakom cedníku.

Predmrazené ovocie sa používa na výrobu kompótu v nemrazenej forme.

Užitočné video kanály ponúkajú na oboznámenie sa s vlastnosťami ríbezlí

Ako robiť kompóty pre každý deň

Čerstvé bobule v panvici

Nalejte 2 litre vody do nádoby, pridajte 1 šálku cukru a zapálte ho. Kým je sirup vriaci, bobule sú predspracované. Budú potrebovať 3 šálky. Ak je biely ríbezle s vetvičkami, potom - 3,5 šálky. Akonáhle sa voda varí, položte hlavný produkt. Pite varte minimálne 10 minút pod vekom. Potom sa požiar vypne a kompot bez otvorenia veka zostane niekoľko hodín stáť.

V multicolor s pomalým ríbezlom

Je veľmi vhodné používať pomalý varič na varenie kompótu. Zvlášť ak si večer varíte kompót: kompót bude varený hodinu a potom bude mať čas variť až do rána.

V podstate misyMulticookers majú kapacitu 5 litrov. Zvážte recept na varenie kompótu pre tento objem misy.

Vezmite mrazené bobule bieleho ríbezla v takom množstve, aby naplnili pomalý hrniec asi o volume objemu. V tomto prípade možno mrazené ovocie úplne nahradiť čerstvými.

Potom sa do nádoby naleje 300 gramov granulovaného cukru a voda sa naleje tak, aby v hornej časti misy zostalo 3,5-4 cm. Voda môže byť studená.

Zariadenie je zatvorené vekom a nastavte režim „Polievka“ na 1 hodinu. Počas tejto doby sa veko neotvorí. Najlepšie sa to robí, keď je kompót správne naplnený. Bude to trvať asi 3-4 hodiny. Ak sa kompót varí vo večerných hodinách, potom sa veko najlepšie otvára len ráno.

Jedným z dôležitých bodov: po uplynutí času varenia sa väčšina multicookerov automaticky prepne do režimu „Maintain Temperature“. Pri varení kompótu nie je táto funkcia potrebná. Ak existuje takáto príležitosť, potom je lepšie ju vypnúť predtým, ako zariadenie začne pracovať, alebo manuálne po varení kompótu.

Príprava kompótu z bielych ríbezlí na zimu

S sterilizáciou plechoviek

Nádoby na predvalky sa dôkladne premyjú a vysušia. Vnútri dali bobule vo veľkom alebo zhluky bieleho ríbezla tak, že ovocie vyplniť trochu viac ako polovicu objemu nádoby.

Pripravte si sirup samostatne v hrnci. Za týmto účelom vezmite 400 gramov cukru na liter vody. Ak je trojlitrová plechovka, potom musíte vziať 2 litre tekutiny a 800 gramov piesku. Na lepšie zachovanie vzhľadu bobúľ sa sirup ochladí nateplota 50-55 stupňov.

Bobule sa nalejú teplou sladkou tekutinou. Vrchná nádoba pokrytá sterilnými krytmi. Aby sa mohol polotovar dlhodobo skladovať, je sterilizovaný. K tomu vložte silikónovú podložku alebo kus látky do veľkej, vysokej panvice. Z vyššie uvedených vytvoriť jar s kompótom. Pre pohodlie, je lepšie naliať bobule so sirupom okamžite v panvici. Teplá voda sa naleje do nádoby tak, aby pokrývala nádobu „závesmi“, nie vyššou. To znamená, že až do hornej časti plechovky by mala zostať aspoň 5 cm. Sterilizácia trojlitrových plechoviek bude trvať 35 minút a plechoviek s objemom 1 liter - 20. Posledný stupeň banky je pevne stočený a izolovaný na jeden deň.

Bez sterilizácie

Sterilizácia umožňuje vo väčšej miere zachovať celistvosť plodov, ale ak toto kritérium nie je pre vás veľmi dôležité, môžete vykonať spriadanie kompótov bez tohto nepríjemného postupu.

Banky vypĺňajú polovicu ríbezlí. Voda sa varí v hrnci. Množstvo odobratej vody v závislosti od objemu plánovaného odstreďovania bánk. Táto závislosť je priamo úmerná, to znamená, že sa pre každý liter nádoby odoberie liter kvapaliny.

Bobule vylievali vriacou vodou hore. Nádoby sa prekryjú viečkami a nechajú sa stáť 15 minút. Potom sa na nádobu položí špeciálna sieťka, ktorá vám umožní odtok kvapaliny bez bobúľ. Berry infúzia sa naleje do prázdnej panvice. Za každý liter vypustenej tekutiny vezmite 1,5 šálky cukru a varte sirup. Horúca masa druhého času nalial biely ríbezle a otočil brehy viečok.

BV zásade sa varí červený a biely ríbezľový kompót rovnakým spôsobom, takže pri zbere bielych bobúľ bude užitočný aj video recept z TIP TOP TV kanála