Basil Compote: Ako si vyrobiť osviežujúci bazalkový nápoj s citrónom

Bazalka sa široko používa pri varení ako korenie. Na východe však varí čaj z bazalky, ochutené alkoholické nápoje. V potravinárskom priemysle slúži bazalka ako surovina na výrobu vanilínu. To všetko nás vedie k tomu, že bazalka je vynikajúcim základom pre výrobu domácich ochutených nápojov.

Zloženie: citrón, listy bazalky, med, cukor Čas na záložku: Leto, jeseň

Basil compote je chutný. Mäkká horkosť a sladká chuť by sa mali mierne rozriediť citrónom, aby sa obohatila a obohatila chuť nápoja.

variť lepšie z purpurovej bazalky. Zelený je tiež vhodný, ale fialový je čisto vizuálne krásny, najmä preto, že môžete „hrať“ s kvetmi, robiť ružový kompót z modrého kompótu rôznych odtieňov.

Obsah

  • 1Tonický nápoj z bazalky s citrónom a medom
  • 2Recept na výrobu bazalky na zimu

Tonický nápoj z bazalky s citrónom a medom

Na prípravu bazalkového kompótu sa pomer zložiek určuje zrakom.

No, povedzme:

  • 3 litre vody;
  • 200 g. cukor alebo med;
  • 1 zväzok bazalky (približne 150 gramov);
  • 1 citrón, ak chcete zmeniť farbu kompótu.

Bazalku umyte pod tečúcou vodou. Odtrhnite listy zo stonky a roztrhnite ich rukami.

Preložte bazalku na panvicu,pridajte cukor, pridajte vodu a dajte hrniec na oheň. Akonáhle sa voda varí, vyberte panvicu zo sporáka, prikryte vekom a nechajte dusiť variť.

Napätie kompótu. Uvidíte, že je jasne modrá. A tu už môžete fantazírovať a skúšať, pridávať citrón a sledovať, ako sa modrý kompot zmení na ružový.

Recept na výrobu bazalky na zimu

Pripravte si fľaše a preložte čisté suché suché bazalky.

Varte sirup z vody a cukru.

V prípade 3 litrov vody odoberte najviac 300 gramov cukru. Basil tiež dáva sladkosť na nápoj, takže toto množstvo je dosť.

Nalejte listy bazalky s horúcim sirupom av prípade potreby pridajte citrónovú šťavu. Nie je nutné pridávať nakrájaný citrón s kôrou na kompót. Bazalka je tak horká a kôra citrónu túto horkosť len zintenzívňuje.

Zatvorte nádoby s viečkami a zabaľte ich.

Basil compote sa nesmie dostatočne dlho poškodzovať, ale je lepšie nenechať ho dlhšie ako 12 mesiacov.

Je tiež možné zmraziť pestrofarebný kompot v ľadových plechovkách a bude to voňavá dekorácia na čaj alebo kokteil v ktoromkoľvek ročnom období.

Ako variť bazalkový kompót, pozrite sa na video: