Banánový sirup: ako urobiť dezert z banánov a liekov proti kašľu

Banány sú k dispozícii každému v ktoromkoľvek ročnom období. Toto ovocie sa používa ako čerstvé, tak aj po tepelnom spracovaní. Jemná dužina banánov je ideálna na výrobu rôznych dezertov. Jedným z nich je sirup. Banánový sirup sa používa na prípravu rôznych nealkoholických nápojov, ako omáčka na sladké pečivo a dokonca ako liek na kašeľ. V tomto článku budeme hovoriť o tom, ako si vyrobiť sirup z tohto zámorského ovocia.

Zloženie: banán, voda, mrazené banány, med, cukor (12 ) Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Ktoré banány si vybrať na sirup
  • 2Ako vyrábať banánový sirup
  • 3Mrazený banánový sirup
  • 4Ako diverzifikovať banánový sirup
  • 5Banánový sirup na liečbu kašľa

Ktoré banány na výber sirupu

Treba pripomenúť, že banány sú pomerne vysokokalorickým výrobkom, a preto, ak sa budete striktne riadiť obrázkom, je lepšie vziať ovocie, ktoré je mierne nezrelé, so nazelenavou pokožkou.

Je možné použiť úplne zrelé ovocie. V tomto prípade by ste mali venovať osobitnú pozornosť pokožke. Mala by byť rovnomerne žltá, bez tmavých škvŕn a bodov. Banány na dotyk by mali byť pevné.

Potom, čo sa vezme koža, prezrite mäso a vystrihnite všetky tmavé a pokrčené miesta. Mimochodom, nezabudnite umyť banány predvarením. Je lepšie to urobiť s ľahkým mydlovým roztokom.

Mnohí zmrazujú banány, aby ich zachránili pred pokazením. Môžete tiež urobiť lahodný sirup z týchto plodov. Hlavná vec je, že banány sú zmrazené bez kože.

Kanál "Encyklopédia zdravia, mládeže a krásy" vám povie o prospešných vlastnostiach banánov

Ako vyrábať banánový sirup

Chutné dezertné jedlo sa pripravuje z libry lúpaných banánov, dvoch pohárov teplej prevarenej vody a rovnakého množstva granulovaného cukru. Cukor môže byť nahradený práškom.

Lúpané banány sa rozomelú na zemiakovú kašu. Na tento účel použite jemný strúhadlo, kovové sito, ponorný mixér alebo kombinujte.

Výsledná kaša sa naleje cukrom, naleje sa vodou a dôkladne premieša. V zásade, po rozpustení zŕn cukru, sirup môže byť považovaný za pripravený, ale skúsení kuchári odporúčajú, aby ste určili kapacitu s banánom po dobu 4-5 hodín v chladničke.

Potom sa dôkladne hnetený sirup naleje do čistých fliaš a uzavrie sa viečkami. Dezertný pokrm uchovávajte v chladničke maximálne jeden týždeň.

Mrazený banánový sirup

Tri mrazené ovocie bez kôry sa umiestni do mixéra, prikryje sa pohárom hnedého alebo pravidelného cukru a naleje sa do 2 šálok vriacej vody. Veľa metla až do hladkého 3 minúty. Plne chladený sirup sa umiestni na 1 hodinu do hlavného oddelenia chladničky a potom sa použije podľa vlastného uváženia.

Ako diverzifikovať banánový sirup

Do banánového sirupu možno pridávať korenie. Budú schopní diverzifikovať chuť hotového pokrmu a urobiť z neho neobvyklý. Čo možno pridať do banánového sirupu?

Môže ísť o vanilkový alebo hnedý cukor. Ten dodá hotovému pokrmu ľahký karamelový tón. Môžete tiež pridať štipku mletej škorice alebo kardamómu.

Banánový sirup je neobvykle chutný pridaním buničiny z iných bobúľ. Najlepšie kombinované s banánovými jahodami alebo malinami.

Experimentujte a váš banánový sirup bude zakaždým iný!

Banánový sirup na liečbu kašľa

Suchý kašeľ s ťažkým spútom môže byť zmiernený banánovým sirupom.

Na tento účel sa jeden banán akýmkoľvek vhodným spôsobom rozdrví do stavu pyré. Potom sa hmota naleje do pol pohára horúcej prevarenej vody. Po ochladení infúzie na teplotu 60 ° C pridajte do banánového sirupu 1 čajovú lyžičku medu.

Banánový sirup sa používa trikrát denne na pol pohára. Sirup uchovávajte v chladničke.

Môžete sa dozvedieť o iných metódach liečby kašľa banánmi z videa z kanála „Kultúra prosperity“

.