Banánové pyré: možnosti výroby dezertov, detskej výživy a prípravy banánového pyré na zimu

Banány sú všetky dostupné plody, ktoré získali naše srdcia a srdcia našich detí. Jemná konzistencia buničiny zodpovedá chuti dojčiat aj dospelých. Dnes budeme hovoriť o rôznych možnostiach varenia banánového pyré.

Zložky: pomarančový džús, banán, voda, citrón, orechy, 12) cukor, jablká Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Ktoré banány použiť
  • 2Ako urobiť lahodný banánový dezert
  • 3Banánové pyré pre deti
    • 3.1Jednoduchý recept bez prísad
    • 3.2S pridaním vody
    • 3.3S pridaním mlieka
    • \ t
    • 3.4S prídavkom šťavy
    • 3.5Z pečených banánov
  • 4Banán a jablkové pyré na zimu

Ktoré banány použiť

Rozmanitosť banánov a ich veľkosť neovplyvňujú konečný výsledok. Banánové pyré bude jemné a chutné. Pri výbere ovocia je dôležité venovať pozornosť jeho kvalite a zrelosti.

Na varenie detskej výživy je najlepšie brať banány mierne nezrelé, bez tmavých bodov na koži. Je dokonca prípustné používať ovocie s sotva viditeľnými zelenými u kmeňa. Buničina takýchto banánov je hustá, bez stmavnutia a drobivosti.

Ak sa banány vyberú na zber do budúcnosti, môžete použiť ovocie s tmavou pokožkou bez viditeľného poškodenia buničiny. Hnedé kreslápovinné prerušenie.

Ako variť lahodný dezert z banánov

Banda banánov (4 - 5 kusov) na vyčistenie. Rozdrviť všetky plody nakrájame na kolieska s hrúbkou 6-7 milimetrov. Časť banánových prsteňov (6-8 kusov) opustiť na dekoráciu, zvyšok na punč, kým homogénny mixér. Vo výslednom pyré pridajte 1 polievkovú lyžicu medu a šťavu z jedného citróna. Zemiaková kaša sa porazila ďalších 30 sekúnd.

Vyprážajte 2 polievkové lyžice lúpaných lieskových orechov v suchej panvici. Ochladené jadrá sa rozomlievajú mixérom na strúhanku.

Zostávajúce banánové krúžky vyprážajte na panvici pred obohacovaním na oboch stranách.

Zemiakovú kašu vložte do misiek so širokou miskou. Nalepte niekoľko kolies vyprážaných banánov na vrch, a posypte nasekané orechy na dezert.

Recepty na varenie z kuchýň Kanál vám ponúka ďalší dezert z banánov

Banánové pyré pre deti

Jednoduchý recept bez prísad

Zrelé banány sa odlupujú a brúsia sa do hladka. Pre túto manipuláciu môžete použiť jemný strúhadlo, sito, kuchynský robot alebo mixér. Čím je hmota homogénnejšia, tým bude zemiaková kaša tenšia.

S prídavkom vody

Ak je dieťa veľmi malé a vníma len veľmi tekutú konzistenciu, potom sa banánové pyré zriedi potrebným množstvom teplej prevarenej vody.

Začiatkom poskytovania banánovej kaše zemiakov dieťaťu je najlepšie z vareného ovocia. Pre tento účel sú kúsky banánovej buničiny predvarenétrochu vody po dobu 7-8 minút. Na jedno stredné ovocie postačí 50 ml kvapaliny. Potom sa varené plátky rozomelú na homogénnosť a ochladia pred podaním na prijateľnú teplotu.

S pridaním mlieka

Banánové pyré môžete od roku riediť vareným mliekom. Na tento účel sa prebytočná kvapalina odvádza z varených banánov a namiesto toho sa pridáva teplé varené mlieko. Hmota je rozomletá mixérom alebo vidličkou a podávaná na stôl.

S prídavkom šťavy

\ t

Ak vaše dieťa nie je alergické na citrusové plody, potom môžete zriediť detský banánový pyré čerstvou pomarančovou šťavou. Banánovú buničinu je možné súčasne použiť ako surové, tak aj varené.

Z pečených banánov

Dva lúpané banány sa dôkladne opláchnu pod tečúcou vodou. Malá tepelne odolná miska je pokrytá fóliou alebo papierom na pečenie. Ovocie v šupke sa šíri v nádobe na pečenie. Banány uchovávajte v predhriatej rúre na 120 stupňov pol hodiny. Potom sa ovocie vyberie a vyčistí. Je lepšie to urobiť cez misku, v ktorej bude buničina zvládnutá v budúcnosti, aby sa výsledná šťava čo najviac zachovala. Je veľmi chutná a voňavá. Šťavu možno tiež vypustiť z nádoby na pečenie.

Potom sa k banánovej buničine pridá 100 ml vody a ovocie sa rozomelie na zem.

Pripravená nástraha sa privedie do varu na strednom ohni a ochladí na teplotu 37 až 38 ° C.

Banánové pyré s jablkamizima

Banánové pyré možno pripraviť na budúce použitie.Za týmto účelom si vezmite jeden kilogram banánov a dve zrelé jablká.Najlepšie je použiť kyslé odrody jabĺk, napríklad "Antonovka".

Jablká a banány sa lúpajú a narezávajú náhodne.Rezanie je rozdrvené do stavu zemiakového mixéra zemiakovej kaše alebo kuchynského robota.Tiež ovocie môže byť strúhaný na jemnom strúhadle, ale v tomto prípade bude hotový pokrm s obilím.

Do drveného banánového jablka sa pridajú dve dvesto gramov vody a tri poháre cukru rovnakého objemu.Aj v ovocnom pyré nalejte šťavu z dvoch citrónov.Puree poslal do ohňa 30 minút.

Kým je rmut varený, niekoľkokrát sa pení.Hotový banánový dezert sa naleje do sterilných pohárov a tesne uzatvorí varenými viečkami.

Taký predvalok skladujte jeden rok na tmavom a chladnom mieste.