Banánová marmeláda: varenie banánovej marmelády doma

Táto lahodná marmeláda môže byť navinutá do plechoviek a uskladnená po celú zimu. Alebo okamžite nalejte do foriem, ak plánujete jesť hneď. Koniec koncov, chuť a kvalita produktu je lepšie zachovaná, ak je nádoba uzavretá.

Zloženie: banán, želatína, cukor Čas na záložku: Celý rok

Varenie banánovej marmelády je veľmi rýchle a jednoduché. Na jeho prípravu budete potrebovať:

  • 500 g šúpaných banánov
  • \ t
  • šťava zo 4 pomarančov
  • 350 g cukru
  • šťava z 2 citrónov
  • 20 g želatíny
  • \ t

Banány olúpajte a nasekajte. To možno vykonať pomocou vidlice, mixéra, alebo len nôž.

Pridajte cukor, vyžmýkajte šťavu z pomarančov do banánového pyré.

Na veľmi tichý oheň dajte panvicu z banánového pyré a za stáleho miešania začnite variť.

Je možné urobiť bez želatíny, pretože banány tak dobre zmrazujú. Želatína však robí marmeládu hustejšou.

Najprv banánové pyré nevyzerá veľmi pekne. Čo šedá, svetlá hrudkovitá hmota a hosteska začínajú premýšľať o farbive, ale márne. V procese varenia, banánová hmota začína meniť farbu z jasne žltej na tmavú bordó. Keď to vidíte, môžete do hmoty pridať želatínu, dobre premiešať a naliať do sterilizovaných pohárov.

Je dobré takéto marmelády namazať na čerstvú buchtu, alebo len z jedla.

Deti milujú gummies viac. Ale vždy som sa bálatrvanlivosť skladovej marmelády. Nedobrovoľne začnete premýšľať o počte konzervačných látok, farbív a náhrad, ktoré sú súčasťou tejto krásy.

Toto všetko pravdepodobne neguje všetky blahodarné vlastnosti marmelády, a preto je lepšie pripraviť si domácu marmeládu.

Príprava žuvacej marmelády pre deti z tých istých zložiek, ako je uvedené v recepte vyššie. Jediný rozdiel je, že množstvo želatíny sa zdvojnásobí a banánová hmota sa okamžite naleje do malých foriem.

Ak nie sú k dispozícii žiadne formy vhodnej veľkosti, prikryte plech na pečenie prikrývkou a prikryjte banánovú hmotu vrstvou 1 centimetra. Chladíme 4 hodiny. Keď marmeláda dobre stvrdne, môže byť narezaná na kocky alebo pruhy a posypaná práškovým cukrom.

Banány ide dobre s mnohými druhmi ovocia a bobúľ. Pokúste sa vyrobiť marmeládu z banánov s jahodami, ako v tejto podobe: