Baklažán plnený zeleninou na zimu - recept na prípravu výborného marinovaného baklažánu.

Nakladaný plnený baklažán so zeleninou v našej rodine je jedným z najchutnejších a najobľúbenejších kúskov na zimu. Pokúste sa variť tento recept raz, majster varenie, a tento lahodný prípravok z baklažánu poteší vás i Vašich blízkych po celú zimu.

Zloženie: baklažány, nové korenie, mrkva, petržlen, zeler, 12) soľ, hrášok z čierneho korenia, cesnak

Ako variť nakladané baklažány na zimu.

Na to potrebujeme mladé, krásne, tmavo fialové baklažány. Mali by mať malú veľkosť, s ešte malými, sotva vytvorenými semenami, vo vnútri úplne naplnenou buničinou.

Pred plnením baklažánu, musia byť pripravené: rezané stonky s listami, zľahka schmatol časť baklažánu na základni. S nožom tip niekoľko rezov (3-4) pozdĺž ovocia, ale len do stredu. Vnútri kusy, dobre soľ a nechajte baklažán na dve hodiny.

Keď čas plynie, baklažán by sa mal opláchnuť v studenej vode a zbaviť sa horkej šťavy, ktorá z nich vystupovala.

Potom baklažán spracujeme vo vriacej vode 3 min., Nasolíme, ochutíme a bude s nimi ľahšie pracovať. Dajte baklažán vychladnúť. Ďalej ich naplníme zmesou jemne nakrájanej mrkvy, zeleru, použijeme listy aj korene, petržlen, cesnak, čierne a nové korenie. No, my ich upneme.

Teraz, rovnako ako plnená kapusta, baklažán zabalený v zelerových listoch, môžete tiež uviazať. Účel: tak, aby naša náplň zostala v baklažáne a nikde nevylezla.

Ďalej vezmite nádobu, v ktorej bude baklažán marinovať. Najlepšie je vziať 3-5l banky. Vložíme tam plnený baklažán a nalejeme ho chladenou marinádou. Baklažán by mal byť dobre premočený.

Na prípravu marinády vezmeme 3 litre vody na 1 liter octu a pol kilogramu soli, všetko premiešame na ohni a privedieme do varu, potom necháme vychladnúť.

Sklenice s plnené baklažánmi a zeleninou pokryté marinádou sa uzavrú nylonovým uzáverom a ukryjú na tmavom, chladnom mieste.

Zber plnených baklažánov na zimu, zvážte pripravenosť!

Keď podávate, baklažány musia byť narezané na veľké kúsky a posypané rastlinným olejom. Tento marinovaný pokrm ide dobre s mäsom ako prílohou, s varenými zemiakmi, ale môže byť ponúkaný aj ako občerstvenie.