Baklažán baklažán na zimu - výborný domáci recept: baklažán s paradajkami a cibuľou.

Pre milovníkov "modrej" je vynikajúci a cenovo dostupný domáci recept - kaviár z baklažánu. Takto pripravený baklažán, s paradajkami a cibuľou, v zime bude vynikajúci chutný studený snack. Koniec koncov, konzervovaný kaviár je chutný a zdravý predjedlo.

Zloženie: baklažány, paradajky, cibuľa, soľ

Na prípravu kaviáru budeme potrebovať:

- baklažán - 1 kg.

- Paradajky - 600gr.

- Cibuľa - 400 - 500g.

- Soľ - podľa chuti.

Ako variť kaviár z baklažánu na zimu - krok za krokom.

A tak si umyme „modré“ a nakrájame ich na malé kocky.

Potom ich jemne zafarbite v rastlinnom oleji.

Cibuľa "vyzliecť" a jemne nakroshim nôž ako zazharku.

Červené paradajky sa tiež nakrájajú na malé kocky.

Všetky naše pripravené zložky pre kaviár sme dali do hlbokého hrnca a soľ podľa chuti, mix. Ak máte radi pikantnosť v snack, môžete pridať trochu červenej papriky.

Výsledná zmes sa neustále a opatrne mieša a privedie sa do varu.

Rozložíme tiež horúci blok na čisté plechovky a sterilizujeme. Banky za pol litra: 40 - 45 minút a liter - asi hodinu.

Po sterilizácii navinúť kovovými viečkami.

Kaviár z baklažánu - taký chutný, krásny a zdravý studený predjedlo bude darom pre všetkých hostesiek v zime.