Baby pyré marmeláda: varenie doma

Pre detské pyré existujú osobitné požiadavky. Skladá sa len z prírodných plodov, džúsov a bez cukru, škrobu, tukov, farbív, stabilizátorov a podobne. Na jednej strane je to dobré, ale na druhej strane deti odmietajú jesť určité druhy pyré z kysnutého ovocia. Je to hlavne kvôli nedostatku cukru. Nebudeme sa hádať o nebezpečenstvách cukru, ale glukóza, ktorá je obsiahnutá v jej zložení, je jednoducho nevyhnutná pre detský organizmus, preto by mal byť cukor v primeranej miere prítomný v detskej strave.

Zloženie: detské pyré, kyselina citrónová, pektín, cukor Čas na záložku:] Celý rok

Ovocné želé z detského pyré v kombinácii s cukrom a pektínom premieňajú jednu pochúťku na druhú, ktorú dieťa môže jesť samo o sebe, bez toho, aby sa rozmazával tekutým rmutom oblečenia, jeho vlastným a jeho matkou. V detskom pyré existuje veľa výhod, ale po otvorení nádoby, musíte ju zjesť do 24 hodín, inak sa začne zhoršovať. Nehádžte taký cenný a drahý produkt?

Výber zemiakovej kaše, pozorne si prečítajte zloženie. Potrebujeme iba prírodné ovocné pyré, všetko ostatné, čo sami pridáme, podľa potreby.

Na 250 g detského ovocného pyré potrebujete:

  • 150 g cukru;
  • 7 g pektínu;
  • 2 g kyseliny citrónovej;
  • 100 g vody.

Zemiakovú kašu vložte do malej panvice a vylejte vodu. Dajte hrniec na najnižšiu oheň.

Zmiešajte cukor s pektínom. Je tovykonáva tak, že pektín neberie zhluky a dobre sa rozvádza.

Keď sa na povrchu pyré objavia malé bubliny, pridajte do hrnca cukor a pektín a pyré po dobu 5 minút za stáleho miešania varte.

Pridá sa kyselina citrónová a znovu sa premieša. Bez kyseliny citrónovej nemôže robiť, pretože je to ona, kto začína reakciu pektínu, a bez toho marmeláda nebude tvrdnúť zle.

Urobte malý test pripravenosti na marmeládu:

Pred začatím varenia vložte do mrazničky obyčajnú kovovú lyžicu. Keď sa vám zdá, že marmeláda je pripravená, vyberte lyžicu z mrazničky a vložte do nej jednu kvapku pyré.

Po niekoľkých sekundách by mala kvapka v marmeláde stuhnúť. Ak sa tak nestane, vaša zmes ešte nie je pripravená. Varte ďalších 5 minút a test zopakujte.

Na plnenie marmelády nie je potrebné mať špeciálne formy. Môžete použiť železný rám a silikónovú podložku, ktorú musíte schladiť v mrazničke pred naliatím a natretím rastlinným olejom, alebo ju prikryť potravinovým filmom.

Keď marmeláda stvrdne, nakrájajte ju na cukríky a každý kúsok rolujte v cukre tak, aby nevydržali.

Pozri video o tom, ako az čoho vyrábať ovocnú marmeládu pri výrobe: