Apricot Mash: najzaujímavejšie recepty na výrobu marshmallow z marhúľ doma

Marhuľové cukríky sú neuveriteľne chutné pochúťky. Okrem toho, hlavné výhody prípravy tohto sochoru zahŕňajú použitie veľmi malého množstva cukru a rýchlosť prípravy. Varenie marshmallow z marhúľ môže byť rôznymi spôsobmi. V tomto článku ponúkame, aby sme sa zoznámili s najobľúbenejšími receptmi na výrobu tohto dezertu.

Zloženie: marhule, cukor Čas záložiek: Leto

Obsah

  • 1Metódy výroby kašovitej marhule - základy marshmallow
  • 2Metódy sušenia
  • 3Recepty marhuľovej marhuľky domácej výroby
      \ t
    • 3.1Prírodná "živá" pastila
    • 3.2Pasta marhúľ s cukrom
    • 3.3Pasta s kyselinou citrónovou
    • 3.4Pastila marhúľ s mandľami
    • 3.5Pastila s medom
  • 4Užitočné tipy
  • 5Metódy skladovania

Metódy výroby kašovitej marhule - základy marshmallow

Na prípravu pást môžete použiť ovocie, tepelne spracované aj surové. V druhom prípade sa marshmallow považuje za "živého".

Marhule si musia vybrať sladké odrody s jemným mäsom. Najlepšie je používať neštandardné a mierne prehnané produkty.

Plody sa umyjú pod tečúcou vodou a odstránia sa z nich kosti na polovicu.

Pre surové marshmallow sa marhule okamžite skrútiamlynček alebo mixér na hladkú konzistenciu. Pre dusené pastila bobule sú pripravené niekoľkými spôsobmi:

  • Na sporáku. Marhule sa vložia do hrnca, nalejú malým množstvom vody a dusia sa až do varenia na strednom ohni 15 minút.
  • V rúre. Ošúpané ovocie sa rozprestiera na plechoch v jednej vrstve a pečie pri teplote 200 ° C, 15-20 minút.

Potom, čo sú marhule kulhané, sú rozomleté ​​miešačom do stavu podobného pyré.

Ovocie sa môže tiež zomlieť cez jemné sito. Vzhľadom k tomu, ako sa zbaviť kusov kože, bude hmota bude jemnejšie a jednotné, ale marshmallow bude o niečo horšie.

Metódy sušenia

Sušiace pasty možno vykonať niekoľkými spôsobmi:

  • Na ulici. Ak žijete v blízkosti juhu a máte teplé slnečné počasie v dňoch zberu, potom môžete sušiť marhuľový marshmallow prirodzeným spôsobom. Na tento účel sa ovocná hmota distribuuje na tácky pokryté naolejovaným papierom. Vo veľmi horúcich dňoch môže marshmallow vyschnúť za deň, ale v priemere tento proces trvá asi týždeň. Keď sa pastila na plechoch na pečenie zosilní, dá sa zavesiť ako koberec na lano na konečné sušenie.
  • V rúre. Pastilla sa umiestni na tácky a suší sa pri teplote 90 - 100 stupňov od 2 do 7 hodín.
  • V sušičke na zeleninu a ovocie. Šťouchané marhule sa rozprestierajú na táckach na prípravu pást alebo papierových listov, lemované bežnou mriežkou.Povrch musí byť natretý tenkou vrstvou rastlinného oleja tak, aby ovocná hmota priľnula menej. Suchý marshmallow od 3 do 7 hodín pri teplote zahrievania 70 stupňov.

Výrobok sa považuje za pripravený, ak sa vrchná vrstva nelepí na ruky.

Recepty na domáce marhule marshmallows

Prírodná živá pastila

Pyré zo surových marhúľ rozprestrie na tácky tenkú vrstvu a akýmkoľvek spôsobom vysuší. Taký marshmallow môže byť vyrobený bez cukru. Nakrájané vlašské orechy alebo škoricu možno pridať ako plnivo.

Tatyana Ivanova vo svojom videu povie o recepte na výrobu živej pastily z jabĺk a marhúľ bez cukru

Pasta z marhúľ s cukrom

\ t
  • marhule - 2 kilogramy;
  • cukor - 0,5 šálky.

Do pripraveného pyré pridajte cukor a dôkladne premiešajte, kým sa kryštály nerozpustia. Potom sa ovocná hmota rozprestrie na panvici s hustým dnom a varí asi polovica.

Pasta s kyselinou citrónovou

  • marhule - 1 kilogram;
  • cukor - 2 polievkové lyžice;
  • kyselina citrónová - 0,5 lyžice.

Pastila marhúľ s mandľami

  • marhule - 2 kilogramy;
  • cukor - 2 poháre;
  • mandle - 200 gramov;
  • Škorica je štipka.

Do horúceho marhuľového pyré pridajte cukor a škoricu. Jadrá orechov sú rozdrvené nožom alebo pomocou kombajnu a pridané do ovocia. Je lepšie nebrúsiť mandle na prášok, ale rozdrviť ho na viacveľké frakcie. Po tomto je zmes ovocia a orechov varená takmer dvakrát a poslaná do sucha.

Pastila s medom

  • marhule - 1 kilogram;
  • tekutý med - 200 gramov.

Zemiaková kaša sa môže vyrábať zo surových marhúľ, ako aj z predvarených. Hlavnou vecou je nepridávať med do horúcej hmoty, inak sa užitočné látky tohto produktu odparia.

Pozrite si video z kanálu "Ezidri Master" - marhuľový cukrík s medom v sušičke

Tipy a triky

  • Čím tenšia je vrstva pastilky, tým rýchlejšie schne a tým dlhšie sa skladuje.
  • Na rovnomernejšie sušenie nalejte ovocnú hmotu na plech na pečenie tak, aby bola hmota z okrajov hrubšia ako v strede.
  • Po vyschnutí jednej vrstvy marshmalum sa musí prevrátiť.
  • Za účelom diverzifikácie chuti pasty môžete do pyré pridať rôzne koreniny, džúsy alebo kašu z iného ovocia a zeleniny.

Video z rodiny Brovchenko podrobne opisuje proces výroby marshmallow z marhúľ, žihľavy a cukety

Metódy skladovania

Skladujte cukríky marhuľového ovocia pri izbovej teplote alebo v chladničke v sklenenej nádobe. Pri dlhšom skladovaní sa skúsené ženy v domácnosti prispôsobujú tak, aby sa dali poháre pod vekom alebo ich zmrazili.