Angrešt berry želé. Ako variť angrešt želé na zimu.

Lahodné domáce angreštové želé by sa mali variť v smaltovanom hrnci a mali by sa používať iba nezrelé bobule. Ako je známe, egreše bobule obsahujú veľmi veľké množstvo pektínu, preto, prírodné želé z bobúľ dopadne ľahko a jednoducho.

Zloženie: angrešt, cukor Čas do zálohy: Leto

Tesné a krásne, chutné sladké a kyslé želé nezanechajú ľahostajný žiadny sladký zub.

Ak chcete, aby sa želé v domácom prostredí, budete potrebovať:

- angreštová šťava, 1 liter

- cukor, 700 g.

Varenie angreštového želé na zimu.

Varte bobule na mäkkosť, prefiltrujte, nechajte variť.

Potom vypustite šťavu a varte, kým objem nie je dvakrát menší. Nezabudnite odstrániť penu.

Vyplňte cukor, varte na malom ohni až do varenia. Nalejte nádobky a navinúť.

Foto. Lahodné angreštové želé na zimu

\ t

Zdravé bobuľovité želé z angreštu je teda pripravené. A technológia, ako variť angreštové želé na zimu doma, sa teraz môže používať každý rok.

Foto. Lahodné angreštové želé na zimu

\ t

Ideálne miesto na skladovanie sochoru by malo byť tmavé, suché a chladné. Otvorené želé uložené v chladničke.