Ako zmraziť žihľavy na zimu v mrazničke: 6 spôsobov, ako zmraziť

Nie je tajomstvom pre nikoho, že žihľava je veľmi užitočná, ale v poslednej dobe na ňu mnohí nepochybne zabudli. Ale od staroveku, táto rastlina a kŕmené a liečené. Kopřiva môžu naplniť dennú potrebu vitamínov vášho tela, takže sa naučme, ako správne zbierať a ukladať na zimu.

Zloženie: voda, žihľava, soľ Čas na záložku: Leto

Obsah

  • 1Ako a kedy je najlepšie zbierať žihľavy
  • 2Ako pripraviť žihľavy na zmrazovanie
  • 3Metódy na zmrazovanie žihľavy
      \ t
    • 3.1Ako zmraziť žihľavy s celými listami
    • 3.2Zväzky mraziarenskej siete
    • 3.3Mrazené rezané žihľavy
    • 3.4Ako zmraziť blanšírované žihľavy
    • 3.5Ako zmraziť žihľavku
    • 3.6Ako zmraziť šťavu žihľavy
  • 4Ako skladovať žihľavy v mrazničke

Ako a kedy je najlepšie zbierať žihľavy

Najlepší čas na zber tejto užitočnej byliny je mesiac máj. Kopřiva v tomto období je mladá a citlivá. Pri zbere porezávajte iba hornú časť rastliny s jemnými stonkami o veľkosti 10-15 centimetrov.

Ak nemáte čas zásobiť sa trávou v čase, potom nezúfajte, staré výhonky žihľavy sa dajú rozrezať a po chvíli sa na ich mieste vyrastú čerstvé mladé výhonky.

Ako pripraviť žihľavy na zmrazovanie

Zbieraná trávaJe potrebné namočiť vo fyziologickom roztoku počas 20 až 30 minút. To vám pomôže zbaviť sa malých chýb, skrytých v zeleni z očí. Na prípravu roztoku pridajte soľ do vody vo výpočte: 1 liter vody - 4 polievkové lyžice soli.

Po tomto postupe sa žihľavy opláchnu čistou vodou a vysušia. Aby ste to urobili, rozprestrite zeleninu na papierové alebo bavlnené uteráky a na vrchu jemne osušte handrou. Listy pravidelne obracajú ruky a vymieňajú vlhké obrúsky. Ak otvoríte okno a urobíte malý návrh, potom sušenie bude prebiehať rýchlejšie, hlavná vec je, že zelená by nemala dostať priame slnečné svetlo.

Metódy na zmrazovanie žihľavy

\ t

Ako zmraziť žihľavu s celými letákmi

Tráva je pripravená na zmrazenie, ako je opísané vyššie. Potom sa sušené listy žihľavy preložia do plastových vrecúšok a pevne sa zabalia.

Mrazivý žihľava so strapcami

\ t

Môžete zmraziť žihľavy so strapcami. Z umytých a dobre vysušených zelení tvoria malé strapce, ktoré sú potom pevne zabalené do niekoľkých vrstiev potravinového filmu.

Mrazené rezané žihľavy

Pred odoslaním trávy do mrazu ju možno rozdrviť nožom alebo špeciálnymi nožnicami na zeleninu. Aby sa obrobok čo najviac rozpadol, môže sa krájanie na mraziacom podnose vopred zmraziť. Zelenina môže byť naliata do jednej nádoby a môže byť odstránená zbalenie požadovaného množstva produktu.

Stupeň predzmrazenia možno preskočiť, ak budete baliť do plátky žihľavy, ktorú budete dávkovo používať na jedno použitie.

Ako zmraziť blanšírované žihľavy

Žihľava môže byť pred zamrznutím blanšírovaná. Na to niekoľko minút ponorte do vriacej vody, potom vychladnite a stláčajte.

Ostriháčik blanšírovaný môže byť rozrezaný a zabalený v kontajneroch, ako to robí Nikolay Tipatov vo videu - Zhromažďovanie žihľavy, zber žihľavy na zimu pre polievku žihľavy

A Anita Tsoi povedie Anite Tsoi vo svojom videu „Zber žatvy“ na jej kanáli „Tsoykiny recepty“

o tom, ako zmraziť blanšírované kopytníky naplnené kuchynským vysávačom

Ako zmraziť žihľavku

Je vhodné použiť tento prípravok na omáčky a pridať do pyré polievok. Čerstvé listy a mladé stonky sa melú v mixéri s prídavkom niekoľkých polievkových lyžíc vody.

Hotová kaša sa umiestni do silikónových foriem alebo špeciálnych nádob na zmrazenie ľadu. Ak chcete, aby kocky boli pravidelnejšie, môžete do buniek pridať viac vody. Potom, čo sa zemiaková kaša zmrazí, sa z foriem vyberú a zabalia do vriec alebo nádob.

Ako zmraziť šťavu žihľavy

Technológia prípravy tohto sochoru je rovnaká ako v predchádzajúcom recepte, jediná vec, ktorá sa po rozomletí 50 až 100 gramov vody pridáva do pyré, a potom je všetko dôkladnevytlačiť. Koláč a šťava sa zmrazia oddelene od seba v ľadových koláčoch. Ľad môže byť pridaný do polievok a bujónov, ako aj na kozmetické účely.

Ako skladovať žihľavy v mrazničke

Mrazená žihľava sa skladuje v mrazničke 10 až 12 mesiacov pri priemernej teplote -16 ... -18ºС.

Aby nedošlo k zamieňaniu žihľavy s polotovarmi z inej zelene, je potrebné podpísať nádoby a vrecúška s mrazom s uvedením mena a stupňa mletia výrobku, ako aj dátumu jeho uloženia v mrazničke.