Ako zmraziť zeleninu pre dusené mäso na zimu doma: zloženie zmesí a metódy zmrazovania

V zimných mesiacoch mnoho ľudí používa nakúpené zeleninové zmesi na prípravu dusených jedál doma alebo na varenie zeleninovej polievky. Dnes vám chcem ponúknuť recept na mrazenie zeleniny pre dusené mäso na zimu doma.

Zloženie: baklažány, paprika, zelený hrášok, greeny, zucchini, kukurica, mrkva, paradajky, paprika zeleninová, struky, zelené fazule ; ], fazuľa, karfiol Čas na záložku: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Ingrediencie pre mrazené dusené mäso
    • 1.1Zucchini
    • 1.2Baklažán
    • 1,3Sladké bulharské korenie
    • 1.4Paradajka
    • 1.5Mrkva
    • 1.6Zelené fazule
    • 1.7Karfiol
    • 1.8Zelený hrášok
    • 1,9Kukurica
    • 1.10Zelení
  • 2Zelenina na zimu: metódy mrazenia
  • \ t

Zložky pre mrazené dusené mäso

Zmes dusených mäsa môže pozostávať z rôznych druhov zeleniny. Hlavnými zložkami môžu byť:

  • cuketa;
  • baklažán;
  • sladké alebo paprikové papriky;
  • paradajka;
  • mrkva;
  • zelené fazuľa;
  • karfiol;
  • zelený hrášok;
  • kukurica;
  • greeny.

Tu môžete konať nezávisle, meniť počet a zloženie zeleniny. Teraz poďme hovoriť o príprave každej zeleniny voddelene.

Zucchini

Mladú cuketu, bez vytvorených zŕn, nie je potrebné pred zmrazovaním čistiť. Veľké vzorky sú ošúpané, vnútornosti sú odstránené semenami a potom narezané.

Pre dusené mäso môžete použiť surovú cuketu alebo blanšírovať 3 minúty vo vriacej vode. Ak konáte podľa všetkých pravidiel, uprednostňuje sa druhá možnosť.

Pozri video z kanála Chutné s nami - Ako blanšírovať zeleninu

Baklažán

Baklažán by sa nemal lúpať, ale bude potrebné sa zbaviť horkosti. K tomu, nakrájané krúžky alebo dosky baklažánu sú veľkoryso posypané soľou a ponechané v tejto forme po dobu 30 minút, takže horká šťava vyjde. Potom sa baklažán umyje vodou a narezie na kocky.

Podobne ako cuketa, aj baklažán môže byť zmrazený, buď surový alebo blanšírovaný. Blanšírovanie baklažánov stojí asi 4 minúty a potom sa rýchlo schladí.

Sladké bulharské korenie

Papriky pre tento predlisok sa jednoducho umyjú a nakrájajú na prúžky alebo plátky v závislosti od vašich preferencií. Farba papriky v guláši nezáleží.

Paradajka

Paradajka z zeleninového guláša sa narezie na veľké laloky. Je lepšie, ak je koža vopred odstránená z paradajok. K tomu, na základni stonky urobiť kríž-tvarovaný rez a ponoriť paradajka vo vriacej vode na niekoľko sekúnd. Po tejto manipulácii je možné pokožku ľahko odstrániť.

Mrkva

Mrkvadôkladne umyte, vyčistite tenkú pokožku a potom rozrežte na kolieska, kocky alebo slamky.

Na to, aby si mrkva zachovala svoju farbu a tvar, je najlepšie ju na 5 minút variť vo vriacej vode. Hoci zmraziť guláš, je možné použiť mrkvu a surové.

Zelené fazuľky

S fazuľou fazule je stonka narezaná a podrez je narezaný na kúsky dlhé 3 - 4 cm. Potom sa fazuľa 5 minút varí vo vriacej vode.

Karfiol

Karfiol sa rozoberá na kvietky. Potom je potrebné namočiť zeleninu v slanej vode na 30 minút, takže všetky malé hmyz, ktorý si vybrali kučeravé kabíny vyjde. Pred zmrazením by sa karfiol mal variť 3 minúty vo vriacej vode.

Zelený hrášok

Zelený hrášok sa môže používať tak vo forme strukov, ako aj vo forme zŕn. Ale on a druhá možnosť by mala byť držaná vo vriacej vode 4 minúty.

Kukurica

Kukurica môže byť blanšírovaná okamžite na klas alebo po oddelení zrna. Postup ponorenia zeleniny do vriacej vody trvá 4 minúty. Potom by mala byť kukurica ochladená v ľadovej vode.

Zelení

Na zmrazenie duseného mäsa môžete použiť akékoľvek zelené. Môže to byť cibuľa, petržlen, kôpor, bazalka alebo iné korenené bylinky. Zelení by mali byť nasekané nožom a pridať k obrobku.

dusená zelenina na zimu: metódy mrazenia

Po prvé anajdrahší spôsob, ako zmraziť zeleninu v balení alebo nádobe bez predzmrazovania.

Na tento účel sa krájanie zeleniny preloží do veľkej nádoby a dôkladne premieša.

Pozor!Soľná zelenina v žiadnom prípade nie je nemožná! V opačnom prípade bude zelenina dávať šťavu, ktorá nie je žiaduce pre zmrazenie.

Zmes zeleniny sa občas rozprestiera v pripravených nádobách. Hermeticky balené a odoslané do mrazničky na skladovanie.

Pozri video z Lubov Kriuk - Zmrazenie zeleniny. Zber zeleniny pre dusené mäso na zimu.

Druhá metóda zahŕňa zmrazovanie zeleniny oddelene na doskových doskách a potom ich miešanie.

Táto metóda trvá dlhšie, ale výsledok je na tvári. Zmrznutie sa ukáže ako drobivá, ako v obchode, a taká príprava je jednoduchšia, pretože sa nedrží v jednotnej kocke.

S cieľom ušetriť čas a námahu možno mraziacu zeleninu počas dozrievania vykonávať oddelene. A keď je zmrazený dostatočný počet rôznych polotovarov, bude možné začať tvoriť zeleninové zmesi.

Pozri video - Prípravy na zimu. Mraziaca zelenina pre dusené mäso a polievku