Ako zmraziť vývar v mrazničke doma

Varíme vývar, samozrejme, časovo náročné zamestnanie. Je možné zmraziť vývar, pýtate sa? Samozrejme môžete! Zmrazenie pomôže ušetriť čas strávený pri sporáku, ako aj elektrinu alebo plyn. A ešte viac, mrazené vývar, varené na vlastnú päsť, je oveľa užitočnejšie ako kúpené čerpacie stanice. To sa nelíši od čerstvo vyrobené na chuť. Ako zmraziť vývar, poďme hovoriť v tomto článku.

Zloženie: vývar Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Ako az čoho variť vývar
  • 2Mraziaci vývar v kontajneroch
  • 3Ako zmraziť vývar v balíkoch
  • 4Ako zmraziť vývar s mäsom
  • 5Ako vyrobiť kocky bujónu doma
  • 6Ako skladovať a rozmrazovať vývar

Ako a od čo variť vývar

Vývar sa môže variť z akéhokoľvek druhu mäsa, rýb a zeleniny alebo húb. Najlepšie sa získava z veľkých kusov mäsa na kosti. Hlavným pravidlom varenia - položenie mäsa v studenej vode a pomalá malátnosť niekoľko hodín.

Potom, čo je odvar pripravený, prefiltrujte ho cez sito, bezchybne ho ochlaďte a nalejte do formy na zmrazenie.

POZOR!V deň varenia musí byť vývar zmrazený.

Pozri video: Ako variť vývar

Mraziaci vývar v kontajneroch

Pripravený, ochladený vývar sa naleje do nádob. Veľkosť kontajnera závisí od toho, ako ho plánujete používať v budúcnosti. Veľké nádoby sú vhodné na varenie polievky a malé na rôzne omáčky.

TIP:Spodná časť kontajnera sa zarovná s lepiacou fóliou, pričom dlhé konce ostávajú od okrajov. Po zmrazení vytiahnite okraje fólie - briketu so zmrazeným vývarom možno ľahko odstrániť. Zostáva len zabaliť "tehlu" do filmu a poslať na uskladnenie v mrazničke. Takáto možnosť mrazenia výrazne šetrí miesto mrazničky.

Ako zmraziť vývar v balíkoch

Pre túto možnosť zamrznutia je lepšie použiť hermeticky uzavreté vrecká, potom sa do nich môže dostať vývar, ktorý má pozitívny vplyv na racionálne využívanie priestoru mrazničky.

Ak takéto vrecúška neexistujú, vývar sa môže zmraziť v bežných baliacich vreciach.

Ako zmraziť vývar s mäsom

Na túto metódu sa mäso zbavuje kostí a narezáva na malé plátky. Potom je rozložená v nádobách (je vhodné použiť liter majonézy vedier), a nalejte napätej vývar.

Lopaty sú tesne uzavreté vekom a odoslané do mrazničky.

Ako urobiť domáce kocky

Na prípravu kocky bujónu by sa mal koncentrovať mäsový vývar. Na tento účel sa 2 litre vývaru varia na výrobu približne 300 až 400 gmililitrov. Koncentrát sa ochladí na niekoľko hodín umiestnením do chladničky. Potom sa na povrchu vývaru vytvorí tuková vrstva a samotná pôda získa konzistenciu želé. Tuk je odstránený z povrchu, ale nie je vyhodený (bude možné pražiť zeleninu na iné pokrmy na ňom). Želé sa ukladá do ľadových foriem a zmrazuje.

Pozri video z Svetlana Chernova - Ako zmraziť vývar húb v kockách

Pozri video z FOOD TV kanálu - Mrazené vývarové kocky

Ako uchovávať a rozmrazovať vývar

Skladovateľnosť vývaru v mrazničke nie je dlhšia ako 6 mesiacov, preto by mal byť zmrazený dátum označený na zmrazených briketoch. Ak zmrazíte rôzne druhy vývaru, potom bude racionálne nechať informácie o tom, čo je to alebo ono odvar.

Metódy rozmrazovania vývaru sú rôzne:

  • pri teplote miestnosti;
  • v mikrovlnnej rúre;
  • v panvici počas varenia.

Počas procesu rozmrazovania budete mať dostatok času na prípravu zeleniny.