Ako zmraziť tekvica na zimu doma: recepty zmraziť

Jasne krásna tekvica vždy poteší oko. Okrem toho je veľmi chutné a zdravé. Odrezať kus veľkej šťavnaté tekvice, musíme myslieť, čo robiť so zvyškom zeleniny. V tomto ohľade sa mnoho ľudí pýta: „Môžem zmraziť tekvicu?“, „Ako zmraziť tekvicu?“, „Ako zmraziť tekvicu pre dieťa?“ Všetky tieto otázky sa pokúsim odpovedať v tomto článku.

Zloženie: tekvica Čas na záložku: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Je možné zmraziť tekvicu
  • 2Príprava tekvíc na zmrazovanie
  • 3Recepty na zmrazenie surovej tekvice
    • 3.11. Ako zmraziť tekvicu na kocky
    • 3.22. Mrazené tekvice tekvica
    • 3.33. Zmraziť tekvicu na zimu pomocou vákua
  • 4Recepty zmrazujúce teplo varené tekvice
    • 4.11. Ako zmraziť varené tekvice
    • 4.22. Ako zmraziť pečené tekvice

Je možné zmraziť tekvicu

Jednoznačnou odpoveďou na túto otázku je: „Áno!“. Ak vaša rodina má malé deti, potom, samozrejme, mrazené tekvica by mala byť vždy po ruke. Je krásne uložený v mrazničke po dobu 9-10 mesiacov. Avšak, mali by ste zvážiť niektoré funkcie a jemnosti mrazu.

Príprava tekvíc na zmrazovanie

Po prvé, zelenina sa musí umyť. Potom rozrežte na polovicu a odstráňte semená vnútornými vláknami. ďalej,tekvica je nakrájaná na plátky a odrezaná koža.

Tip:Neodhadzujte semená. Môžu sa prať a sušiť v peci.

Ako rýchlo je možné nakrájať tekvicu v nasledujúcom videu:

Recepty zmrazujúce surové tekvice

Treba mať na pamäti, že surová tekvica mrazená akýmkoľvek spôsobom bude mať za následok ochabnutú a vodnatú, preto často používajú recepty s predbežným tepelným spracovaním.

1. Ako zmraziť tekvicu na kocky

Pri tejto metóde sa tekvica očistí a nakrája na ľubovoľné kocky, ktorých veľkosť závisí od toho, ako ju budete v budúcnosti používať. Pre manti kocky by mali byť malé, a pre ďalšie varenie a brúsenie - väčšie.

Kocky sa položia na doštičku alebo na podnos s polyetylénom. Rozložte kúsky tekvice a niekoľko hodín v mrazničke vyčistite, aby sa zelenina zmrazila. Potom sa tekvica posunie do vreciek na porcie alebo nádob a vyčistí na skladovanie.

2. Mrazené tekvice, nasekané na strúhadle

Pre tento prázdny, ošúpané surové tekvica je mletá na hrubom strúhadle. Potom sa rozložia do balíčkov - naraz sa vyrovnajú, aby sa vzduch odstránil čo najviac, a vložia sa do mrazničky.

Tip:Keď zmrazujete tekvicu týmto spôsobom, nezabudnite ju podpísať, inak je ľahké zameniť ju so strúhanou mrkvou pri zmrazení.

3. Zmraziť tekvicu na zimu pomocou vákua

Pre túto metódupoužité vákuové balenie a špeciálne balenia. Podrobnosti o tejto metóde nájdete vo videu.

Pozri video: Zber tekvíc na zimu. Vysávame tekvicu.

Recepty mraziace tekvice, podrobené tepelnému spracovaniu

Tepelné spracovanie tekvice pred zmrazením je najvýhodnejšie, pretože textúra, chuť a aróma zeleniny sú zachované.

1. Ako zmraziť varené tekvice

Pred varom nie je potrebné odstraňovať tvrdú pokožku z kúskov tekvice. To sa dá ľahko urobiť, keď je tekvica pripravená.

Variť tekvicu na následné zmrazenie niekoľkými spôsobmi:

  • Varte vo vode. K tomu dajte tekvicové rezy do veľkej nádoby s vriacou vodou.
  • Varte v mikrovlnnej rúre. Plátky tekvice sa umiestnia do žiaruvzdornej nádoby a varia v mikrovlnnej rúre pri maximálnom výkone.
  • Boil sa dusil.

Varíme tekvicu po dobu 10-15 minút, kontrolujeme jej pripravenosť vidličkou. Zmäkčená zelenina sa položí na cedník, aby sa kvapalina mohla odvádzať čo najviac.

Potom sa kúsky rozdrvia do stavu podobného pyré a rozložia sa do foriem, balíčkov alebo šálok. Po úplnom ochladení sa naplnené nádoby odstránia v mrazničke.

2. Ako zmraziť pečené tekvice

Mladým matkám sa táto metóda veľmi páči, pretože pečené a potom mleté ​​tekvice budú dokonalým doplnkom a náplňou pre detské obilniny.

Tekvicu môžete piecť dvoma spôsobmi:

  • Krájané. V tomto prípade odlúpnite tekvicupotrebné. Buničina sa odstráni už po upečení tekvice. Doba pečenia je 1 hodina.

  • Kocky. Tu je zelenina úplne ošúpaná a nakrájaná na plátky. Doba pečenia - 40 minút.

Pečená tekvica je rozomletá mixérom, vidličkou alebo zemiakovým strojčekom. Mletá tekvica mixéra má samozrejme jemnejšiu textúru.

Dýňová kaša sa rozloží do plastových pohárov alebo do ľadových foriem. Formuláre je lepšie použiť silikón. Zemiaková kaša sa zmrazí 24 hodín a potom sa malé kocky nalejú do jedného vrecka alebo nádoby a šálky sa na vrchu zabalia do potravinových svoriek. Potom sa obrobok pošle späť do chladničky.

Pozri video: Mrazené tekvice