Ako zmraziť šťavu na zimu v mrazničke doma: recepty

Je možné zmraziť šťavu na zimu? Táto otázka je stále viac znepokojujúce moderné ženy v domácnosti, v arzenále, z ktorých sa objavili veľké mrazničky. Odpoveď na túto otázku môže slúžiť ako mnoho pozitívnych recenzií ľudí, ktorí sa už pokúsili ušetriť šťaveľ v mrazničke. Dnes vám ponúkame recepty na zmrazenie tejto listovej zeleniny pre budúce použitie.

Zloženie: voda, olej, šťovík Čas na záložku: Leto

Obsah

  • 1Príprava šťavy na zmrazovanie
  • 2Ako zmraziť Sorrel: Recepty
    • 2.1Ako zmraziť čerstvý šťovík
    • 2.2Ako blanšírovať šťavu na zimu
    • 2.3Kocky ľadu zo šťavy
    • 2.4šťouchané šťavy na zimu
    • 2.5Zmrzlinový sorrel v oleji
  • 3Ako skladovať a používať mrazené šťavy

Príprava šťavy na zmrazovanie

Upozornenie! Zbierať šťovík pre zmrazenie je najlepšie v máji a júni. V týchto mesiacoch je zeleninová kultúra veľmi mladá a neobsahuje veľké množstvo kyseliny šťaveľovej.

Po prvé, triedte listy. Okamžite vylučujeme poškodené a zhnité kópie, potrebujeme len šťavnaté elastické listy. Taktiež pri triedení odstraňujeme, náhodne chytíme do buchty, trávy a veľkých úlomkov.

Listy treba teraz umyť a vysušiť na uterákoch. Aby boli bylinky vyschnuté, môžete ich dať do prázdneho pohára apáperie. Vodné kvapky, s touto metódou bude stékať dole. Po úplnom vysušení šťavy je pripravený na ďalšie zmrazenie.

Nezáleží na tom, ktorý z nasledujúcich receptov mrazenia si vyberiete, predúprava tejto zeleniny bude rovnaká.

Ako zmraziť Sorrel: Recepty

Ako zmraziť čerstvý šťovík

Najčastejšie je časť listovej rastliny rastliny zamrazená, ale v prípade potreby sa môžu použiť aj malé stonky. Čerstvý šťovík sa neodporúča na zmrazovanie celých listov, je lepšie brúsiť.

Šťovík sa narezáva na prúžky a umiestni sa do vreciek na zmrazenie, z ktorého sa potom odstráni vzduch na maximum. Zelené „salámy“ sa skladujú v mrazničke na uskladnenie.

Pozri video z kanálu "Varenie s Irinou" - Sorrel na zimu

Ako blanšírovať šťuku na zimu

Na tento účel sa nasekané lístie vloží do cedníka a ponorí sa priamo do neho v hrnci vriacej vody. Táto manipulácia trvá presne 1 minútu času. Po stanovenom čase sa cedník vyberie z vody a nechá dôkladne vypustiť prebytočnú kvapalinu.

Blanšírovaný šťovík sa môže zmraziť vo vrecku, navinúť do hrubej rúrky alebo do silikónových foriem. Pre druhú možnosť je zelenina rozložená do tvaru a pevne dotlačená prstami. Tento prípravok sa umiestni na niekoľko hodín do mrazničky na predzmrazenie. Po uchopení zelených zelených brikiet sa z foriem vyberú a vložia do nádob alebobalíčky.

Kocky ľadu zo šťavy

Jemne nasekaný šťovík sa položí do ľadových foriem a naleje sa malým množstvom vody. Formuláre so zelenými sú zmrazené. Po úplnom zmrazení vody sa kocky ľadu odstránia a nalejú do vriec.

Takéto kocky ľadu šťaveľového sa môžu používať v kozmetike.

šťouchané šťavy na zimu

Sorrel na výrobu zemiakovej kaše sa melie v mlynčeku na mäso. Hotové pyré sa rozložia do malých ľadových foriem a zmrazia. Po počiatočnom zmrazení sa borovice Sorrel odstránia z formy a vložia do samostatného vrecka.

Zmrzlinový sorrel v oleji

Na túto metódu môžete použiť buď zeleninu alebo maslo.

V prvej verzii sa rozsekaná listová zelenina rozloží na ľadové formy a naplní rastlinným olejom.

Maslo sa musí rozmraziť vopred. Nepoškodzujte štruktúru oleja, nevystavujte ho ohňu na ohni alebo v mikrovlnnej rúre. Mäkký olej sa zmieša s dostatočne veľkým množstvom nasekaných zelenín a potom sa celá hmota rozloží na formy na ľad.

Vyplnené formuláre sa v oboch prípadoch posielajú do mrazničky na jeden deň a po dôkladnom zmrazení sa odstránia a prenesú do kontajnerov.

Ako uchovávať a používať mrazené šťavy

Pred uskladnením polotovaru v mrazničke na uskladnenie nezabudnite ho podpísať, pretože mrazené briketySorrel sa dá ľahko zamieňať s inými mrazenými zelenými.

Uchovávaná mrazená zelenina v mrazničke až do čerstvého zberu. Pred rozmrazením nevyžaduje pred varením šťavu.