Ako zmraziť slivky: všetky metódy zmrazovania

Alycha kvitnúce na jar je úžasný pohľad! Keď strom dáva bohatú úrodu, potom okamžite vzniká rozumná otázka o tom, ako zachovať hojnosť čerešňovej slivky na zimu. Skvelý spôsob je zmraziť v mrazničke. Existuje veľa možností, ako to urobiť. Dnes o nich v tomto článku hovoríme.

Zloženie: čerešňová slivka, med, cukor Čas na záložku: Leto

Obsah

  • 1Čo je slivka?
  • 2Spôsoby mrazenia slivky čerešne na zimu
    • 2.1Bobuľa čerešňová s kôstkou
    • 2.2Ako zmraziť čerešňovú slivku bez kameňa
    • 2.3Čerešňová slivka s cukrom
    • 2.4Pyré z čerešňovej slivky
    • 2.5Čerešňová slivka s medom
  • 3Ako skladovať a rozmrazovať slivky čerešne

Čo je slivka?

Čerešňová slivka je pichľavý ovocný strom s výškou 10 metrov. Vzťahuje sa na podskupinu sliviek. Ovocie - kôstky malej veľkosti, s priemerom do 3 centimetrov. Ich farba môže byť žltá, ružová, červená a takmer čierna.

Spôsoby mrazenia slivky čerešne na zimu

Plody čerešňovej slivky s kameňom

Snáď najjednoduchší spôsob je zmraziť čerešňovú slivku úplne s kosťami.

Na tento účel sa plody umyjú pod tečúcou vodou a dôkladne vysušia na papieri alebo bavlnenom uteráku.

Zároveň by sa bobule mali okamžite preskúmať, či nie sú poškodené alebo zhnité. V mrazničke by sa mali dostaťlen zrelé, husté, bez ovocia.

Suchá čerešňová kôra sa položí na rovný povrch, na tento účel je ideálna doska na krájanie alebo tácka s vhodnou veľkosťou, ktorá sa umiestni do mrazničky na niekoľko hodín. Tentoraz je dosť na to, aby bobule mierne zmrzli. Teraz je možné ich presunúť do utesneného vrecka a bez mrazu.

Na výrobu kompótov sa používa mrazená čerešňa s kôstkou. Video z kanála "Kulinárske recepty s fotografiami a videom -" Prípad chuti "rozpráva o tom, ako urobiť kompót jabĺk a čerešňových sliviek

Ako zmraziť čerešňovú slivku bez jám

Predbežná príprava slivkovej čerešne je rovnaká ako v predchádzajúcom recepte. Jediný rozdiel je v tom, že pred odstránením ovocia v mrazničke z nich odstránia kosti. Ak to chcete urobiť, nakrájajte čisté bobule ostrým nožom na polovicu a odstráňte jadro.

Polovice sa tiež predzmrazia, aby sa ďalej získala mrazivá.

Tento prípravok je veľmi vhodný na pečenie alebo zdobenie dezertov. Súčasne s použitím mrazenej čerešňovej slivky ako sladkej náplne nie je potrebné jej predbežné rozmrazovanie.

Pozrite si video z Galiny Petitskaya - Ako oddeliť kosti z čerešňovej slivky

Čerešňová slivka s cukrom

Do nádoby sa vloží čisté vrecúško na jedlo a do neho sa vloží čerešňová slivka bez semien, pričom sa do nej naleje cukor. Takýto polotovar môže byť mierne podkopaný.

Nádoba je zabalená na hranách vrecka alebozatvorte veko.Potom, čo je predlisok úplne zmrazený, môže byť vybratý z nádoby, pevne zabalený a vložený do mrazničky.

Pyré z čerešňovej slivky

Na rozdrvenie čerešňovej slivky sa musí najprv odstrániť z kože.Aby ste to urobili, na jednu minútu vylievajte ovocie vo vriacej vode a na základni vytvorte krížový rez.Po tomto postupe môžete ľahko odstrániť kožu a potom kosti.

Vyčistená ovocná hmota sa vylisuje mixérom na jednotnú konzistenciu.Potom sa rmut položí do jednorazových plastových kelímkov, malých nádob alebo foriem na zmrazenie ľadu.Poháriky sú tesne prilepené lepiacou fóliou, nádoby sú hermeticky utesnené a kaša vo forme ľadu je predzmrazená a potom odstránená a vložená do samostatného vrecka.

Čerešňová slivka s medom

Mrazený dezert z čerešňovej slivky s medom môžete zmraziť.Ak chcete začať s, slivky sú kaše, ako je opísané vyššie, a potom niekoľko lyžice tekutého medu sú pridané k ovocnej hmoty.Ak je výrobok kandizovaný, musí byť rozpustený vo vodnom kúpeli.Čerešňová slivka s medom po častiach rozložená v nádobách, pevne zabalená a odoslaná do mrazničky.

Ako skladovať a rozmrazovať slivky čerešne

Čas použiteľnosti čerešňových sliviek v mrazničke je 10 až 12 mesiacov pri teplote -16ºС.Aby bolo možné presne zistiť, čo je v nádobe, je nádoba označená pred umiestnením do komory.Aby sa zabránilo zmene chuťových vlastností produktu, kvôlinasýtenie cudzími pachmi, mrazené čerešňové slivky musia byť hermeticky zabalené.

Pomaly rozmrazujte výrobok najprv v hlavnom priestore chladničky na spodnej polici a potom pri izbovej teplote.